donderdag 9 mei 2019

Koers Amerikaanse dollar blijft stijgen...

In sommige gevallen wordt meer dan Srd 8,25 gevraagd


Voor een Amerikaanse dollar, voor zover deze beschikbaar is, werd gisteren rond de Srd 8,25 geboden. In sommige gevallen wordt nog hoger gevraagd. De schaarste aan Amerikaanse dollars leidt tot het opstuwen van de koers. Er is nog geen antwoord voor een structurele oplossing, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 9 mei 2019.

Officieel wordt de Amerikaanse dollar door de Centrale Bank van Suriname verkocht voor Srd 7,520 en de euro voor Srd 8, 386 →. Er zijn meer dan voldoende euro's te koop, maar die zijn niet zo gewild. Door de grote vraag naar Amerikaanse dollars is de koers met de euro haast genivelleerd. Voor een euro wordt rond de Srd 8,50 geboden. De banken zitten met teveel euro's opgescheept, omdat deze al meer dan een jaar niet geëxporteerd kunnen worden. Sinds de inbeslagname van de 19,5 miljoen euro door de Nederlandse Justitie, kunnen er ook geen Amerikaanse dollars worden geïmporteerd.

Een cambiohouder zegt, dat de situatie heel verontrustend is. Veel ondernemers zijn op zoek naar Amerikaanse  dollars voor import van goederen. Anderen zetten hun Srd's en euro's om in Amerikaanse dollars.

Eerder heeft de Centrale Bank van Suriname cambio's voorzien van Amerikaanse dollars om ervoor te zorgen dat de koers niet omhoog gaat. Een tijdje was de koers stabiel rond de 8 Amerikaanse dollar, maar nu neemt ze weer een vlucht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten