vrijdag 12 april 2019

Venezolaans staatsoliebedrijf PdVSA verscheept miljoen vaten olie naar Cuba ondanks VS-sancties

Twee tankers - Trident Hope (600.000 vaten) en S-Trotter (400.000 vaten) - op weg naar Cuba



Het Venezolaans staatsoliebedrijf PdVSA (Petróleos de Venezuela S.A.) verscheept een miljoen vaten olie naar Cuba, nadat de Verenigde Staten nieuwe sancties hadden opgelegd aan schepen en bedrijven die betrokken zijn bij de export naar het eiland in een poging de oliehandel tussen de politieke bondgenoten te stoppen, aldus een PdVSA-document en tanker trackinggegevens. 

Tanker Trident Hope verliet woensdag de Jose-haven van Venezuela en de S-Trotter-tanker vertrok donderdag 11 april 2019, beide op weg naar het Cubaanse staatsbedrijf Cubametales.

De eerste bevat 600.000 vaten Zuata 300 van Venezuela en de tweede levert 400.000 vaten Merey-olie.

Washington sanctioneerde vorige week 34 schepen die eigendom zijn van of worden geëxploiteerd door PdVSA, evenals twee bedrijven en een schip dat eerder olie heeft geleverd aan Cuba, met als doel een cruciale toevoer van ruwe olie naar het Castro familie-gerunde eiland af te snijden.

De minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela, Jorge Arreaza, zei eerder deze week dat het OPEC-lid van plan is om 'zijn beloften na te komen' aan Cuba. Raul Castro, leider van de Communistische Partij, antwoordde door te zeggen dat Cuba nooit zijn bondgenoot zou verlaten, zelfs als de regering van de Amerikaanse president Donald Trump met meer sancties dreigt.

(Suriname Mirror/MercoPress/EuroNews)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten