woensdag 13 maart 2019

'Vadertje' regering spreekt 'haar kroost' - het volk - toe over nep-profielen ministers op social media

De belerende, waarschuwende toon van het NII zet geen zoden aan de dijk


Het Nationaal Informatie Instituut (NII) vindt het vandaag, woensdag 13 maart 2019, weer eens nodig om gebruikers van social media op belerende toon te waarschuwen voor nep-profielen van bewindslieden. Daarbij gebruikt het NII woorden als 'onverlaten', 'kwaadwilligen', 'kwaadaardig gedrag'

Maar, de regeringsspreekbuis durft het niet aan om gebruikers van social media, met name Facebook, die een minister met een fake profiel als 'vriend' accepteren, te omschrijven als 'naief' of 'dom', want dàt zijn ze! Die gebruikers hebben een eigen verantwoordelijkheid.

Even op Facebook zoeken en er zijn meerdere profielen van een minister te vinden. Dat moet toch tot denken aanzetten?! De belerende, waarschuwende toon van het NII zet geen zoden aan de dijk, er wordt niet naar geluisterd. In plaats daarvan zouden de autoriteiten er beter aan doen door bevoegde instanties (het Openbaar Ministerie, de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) intensief te laten onderzoeken wie een nep-profiel heeft aangemaakt en vervolgens actie te ondernemen.

Naïeve en domme gebruikers van sociale media zullen blijven misleid worden door nep-profielen van ministers en zich weinig tot niets aantrekken van waarschuwende clichés van een NII.

Het is niet voor het eerst dat het NII bericht over nep Facebookprofielen:

https://suriname-mirror.blogspot.com/2018/03/onbekenden-maken-nep-facebook-pagina-vn.html
https://suriname-mirror.blogspot.com/2018/05/hackers-hebben-het-voorzien-op.html
https://suriname-mirror.blogspot.com/2018/05/facebook-heeft-nep-profiel-van-minister.html
https://suriname-mirror.blogspot.com/2019/01/nationaal-informatie-instituut.html

Feitelijk zijn de belerende berichten van het NII absurd. Facebookgebruikers moeten gewoon opletten en vooral niet dom naief zijn, maar nadenken alvorens een vriendenverzoek te accepteren....

Hieronder het volledige integrale bericht van het Nationaal Informatie Instituut van vandaag:

'Het is ernstig betreurenswaardig dat onverlaten blijven pogen om burgers om de tuin te leiden. Kwaadwilligen lijken het tot een gewoonte gemaakt te hebben om misbruik te maken van namen van toppers binnen de overheid. Er is recent weer een neppe facebookprofiel, waarbij de naam van vicepresident Michael Ashwin Adhin wordt misbruikt, opgedoken. 

Onverlaten wekken met het neppe facebookprofiel valselijk de indruk dat de vicepresident leningen verstrekt. 

De samenleving wordt opgeroepen om alert te zijn met het misbruik van Facebook. Steeds meer personen worden getuige en soms zelfs slachtoffer van kwaadaardig gedrag op Facebook. Hierbij hebben kwaadwilligen het moedwillig gemunt op veelal regeringsleden. Er worden neppe Facebook profielen geopend van de regeerders, waarmee personen worden benaderd om zogenaamd zaken te doen. Laat u niet misleiden door kwaadwilligen! Regeringsleden zullen u nooit via social media benaderen om zaken te doen. 

Het aanbieden van leningen tegen een lage rente, uitwisselen van persoonlijke informatie onder valse voorwendselen en andere negatieve zaken zijn kenmerkend voor de trend die reeds geruime tijd is ingezet op sociaal media. Daarbij worden landgenoten door middel van dit medium benaderd door fake account beheerders van verschillende hoogwaardigheidsbekleders. 

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) drukt u op het hart om niet in te gaan op vriendenverzoeken die zogenaamd afkomstig zijn van regeringsleiders. Het is in de afgelopen periode gebleken dat Facebook-gebruikers veelal worden misleid onder het mom van het sluiten van een lening. In sommige gevallen wordt men benaderd om geld over te maken om in aanmerking te komen voor verschillende zaken. Mensen worden ook gevraagd om hun rekeningnummers door te spelen voor het ontvangen van grote bedragen vanuit het buitenland. 

Kwaadwilligen worden op het hart gedrukt om hun ontoelaatbare kwaadaardige handelingen achterwege te laten. Het zal u geen enkel voordeel opleveren om namen van personen, die zich eraan hebben gecommitteerd om de gemeenschap te dienen, neer te halen. 

Momenteel is politie bezig met het onderzoek van enkele zaken, waarbij namen van overheidstoppers misbruikt zijn geworden. Op de juiste pagina van de vicepresident is een blauwe vink waar te nemen. Het NII attendeert u erop om extra alert te zijn bij het accepteren van vriendenverzoeken op Facebook.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten