vrijdag 1 maart 2019

Oud-premier Curaçao Gerrit Schotte strijdt, met partner, onvermoeid door vanuit zijn cel voor gerechtigheid

OM staat voorlopig getuigenverhoor Italiaanse Officier van Justitie Roberto Pellicano toe


Het verzoek voor voorlopig getuigenverhoor, ingediend door oud-premier Gerrit Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs, om de Italiaanse Officier van Justitie Roberto Pellicano alsnog te horen, is gisteren toegewezen. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 1 maart 2019.

Na het verhoor van Pellicano - waarvoor nog geen datum is geprikt - zal volgens de verdediging van de voor ambtelijke corruptie veroordeelde oud-premier ‘duidelijk worden dat (leden van) het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao in een strafdossier niet naar waarheid hebben geverbaliseerd, alsmede dat een vooraanstaand lid van het OM destijds een ambtsedig proces-verbaal in strijd met de waarheid heeft opgesteld, alsmede bij de rechter-commissaris niet naar waarheid heeft verklaard’.

De verdediging van Schotte verwijst hierbij naar het begin van het strafrechtelijk onderzoek Babel, dat onder valse voorwendselen zou hebben plaatsgevonden. De Italiaanse Officier van Justitie Pellicano zou dit argument kunnen staven, zo menen de advocaten.

Toenmalig advocaat-generaal van Curaçao Anthon van der Schans had eerder verklaard, dat hij medio 2012 een e-mailbericht had ontvangen van het Italiaanse Openbaar Ministerie dat men daar, in een lopend onderzoek naar casinomagnaat Francesco Corallo, stukken had gevonden die van belang konden zijn voor het Openbaar Ministerie te Willemstad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten