vrijdag 1 maart 2019

De blaastest wordt nu echt gebruikt in de rechtspraak op Curaçao

(Bron foto: OM)
Voor gebruik van het ademanalyseapparaat is nog uitvoeringswetgeving vereist


De blaastest, het ademanalyseapparaat om het alcoholgehalte van autobestuurders in het bloed te testen, wordt nu echt gebruikt in de rechtspraak. Afgelopen week hebben twee dronken bestuurders elk een boete van 800 gulden opgelegd gekregen. 

Op Aruba en in Nederland wordt het bewijs van de blaastest al als zodanig gebruikt. Dat wordt bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie (OM), aldus het Antilliaans Dagblad vrijdag 1 maart 2019.



'Rechters staan het gebruik van het ademanalyseapparaat op Curaçao toe voor bewijsvergaring', aldus het OM, die verwijst naar twee zaken die afgelopen week voor het gerecht kwamen waarin het Korps Politie Curaçao (KPC) en het OM de alcoholmeting gebruikten als bewijsmiddel. Deze zaken deden zich voor in de nacht van woensdag op donderdag 31 januari 2019 in de omgeving van Cabana/Sunscape Hotel.

Voor het gebruik van het ademanalyseapparaat is nog uitvoeringswetgeving vereist. 'Die wetgeving laat nog op zich wachten. Het OM brengt deze strafzaken nu wel aan om het tij van doden in het verkeer proberen te keren', zo wordt aangevoerd. Het OM legt verder uit: 'Reden van het gebruiken van dit apparaat is dat het beter en objectief kan vaststellen hoeveel iemand mogelijk te veel heeft gedronken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten