zondag 31 maart 2019

Costa Rica neemt het grootste zonnepark van het land in gebruik: 19.000 zonnepanelen op 11,2 hectare

Parque Solar Cooperativo in Pocosol, Alajuela, voorziet 5.000 woningen van stroom


Costa Rica nam zaterdag 30 maart 2019 het grootste zonnepark van het land in gebruik, waarvan de overheid zegt dat het 5.000 woningen van stroom zal voorzien. Parque Solar Cooperativo ligt in Pocosol, San Carlos (Alajuela) en heeft 19.000 zonnepanelen van 11,2 hectare. 

Het zal noordelijke gemeenschappen voorzien van een ononderbroken elektrische dienst gedurende het droge seizoen, wanneer de hydro-elektrische capaciteit afneemt, aldus Casa Presidencial.

'Vanuit Pocosol sturen we een bericht naar de wereld dat een land dat zich toelegt op hernieuwbare energie in staat is om een ​​zonnepanelenproject te genereren' , zei president Carlos Alvarado op Twitter. 'Dit is een krachtige boodschap van het pad dat we als een land volgen. Parque Solar Cooperativo zal een belangrijke stap zijn om het doel van decarbonisatie tegen 2050 te bereiken', zei Alvarado. 'Fotovoltaïsche energie zal van het allergrootste belang zijn om het vervoer te elektriseren en om koolwaterstof te verlaten.'


Het project kostte bijna $ 6,5 miljoen, aldus Casa Presidencial. Het stond onder toezicht van de  Cooperativa de Electrificación Rural de San Carlos, Coopelesca.

'Dit is een heel belangrijk project voor ons, omdat we werken aan de diversificatie van de productie van energie uit milieuvriendelijke bronnen', zei Omar Miranda, algemeen directeur van Coopelesca. Costa Rica kondigde in februari plannen aan om in 2050 te decarboniseren, een ambitieus plan dat de modernisering van de transportsector in het land met een focus op het lopen, fietsen en elektrische treinen met zich meebrengt.

De minister van Milieu en Energie, Carlos Manuel Rodríguez, onthulde ook een 10-puntenplan voor het koolstofvrij maken, te beginnen met kortetermijndoelen die de huidige regering voor 2022 wil voltooien.


(Suriname Mirror/The Tico Times/Twitter/Periodico Mensaje)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten