zondag 31 maart 2019

Alleen de NDP zou welkom zijn in inheems Trio-dorp Kwamalasamutu....

Brief van granman Asongo Alalaparu van de Trio's voorgelezen op NDP-massameeting

(Bron screenshot: YouTube-STVS Suriname)
Belfort (ABOP): 'Deze ontwikkeling is zeer zorgwekkend en zal niet zo gelaten worden'


Granman Asongo Alalaparu van de Trio's zou namens de zeven dorpen hebben besloten, dat op de NDP na geen enkele partij politieke propaganda moet komen maken in Kwamalasamutu. Een brief die afkomstig zou zijn van de granman werd vrijdagavond voorgelezen op de NDP-massameeting in Ocer, kort voordat de voorzitter van de NDP, president Desi Bouterse, aan het woord zou komen. 

Twee personen brachten namens de granman de boodschap over, bestemd voor de president. In de brief staat dat de totale bevolking van Kwamalasamutu en de zeven dorpen alleen NDPers zijn.

'Andere partijen zijn niet welkom in ons gebied. U brengt ontwikkeling in ons gebied en u bent de enige president die naar ons omgekeken heeft. Wij verwachten dat u ons gebied samen met ons verder tot ontwikkeling zal brengen', staat in de brief die namens de granman werd voorgelezen in Ocer.

Assembleelid Edward Belfort (ABOP) zegt vandaag, zondag 31 maart 2019, op Starnieuws dat eerst nagegaan moet worden of de granman daadwerkelijk op de hoogte is van deze brief. 'Het kan nooit geaccepteerd worden ,dat andere groepen geen propaganda mogen maken in een gebied. Iedereen in het land heeft het recht om overal te gaan en propaganda te maken.' 

Belfort vindt deze ontwikkeling zeer zorgwekkend. Deze kwestie zal niet zo gelaten worden, zegt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten