donderdag 7 maart 2019

Belfort (ABOP) weigert als ‘een koe’ in de rij te gaan staan om Rij- en Voertuigenbelasting te betalen.

'Deze Belfort is niet van plan als een gewillige koe naar de slachterij te gaan'

'Ik wil mijn geld niet onverantwoord in een bodemloze put gaan stoppen, terwijl er noodlijdende mensen zijn'


ABOP-parlementariër Edward Belfort weigert als ‘een koe’ in de rij te gaan staan om Rij- en Voertuigenbelasting te betalen. 'Deze Belfort is niet van plan als een gewillige koe naar de slachterij te gaan, om dan vervolgens geslacht te worden. Ik ben geen melkkoe en wil niet uitgemolken worden door deze regering. Ik ben een democraat. Alle ondernemingen verwerken deze Rij- en Voertuigenbelasting al door in de prijs van hun product. Met andere woorden zullen melk, brood, suiker en andere eerste levensbehoeften duurder worden. Nu is ook al bekendgemaakt dat taxi- en busritten duurder zullen worden', zegt de politicus donderdag 7 maart 2019 in het Dagblad Suriname. 

Volgens de ABOP’er moeten mensen geen dief worden van hun eigen portemonnee. 'De minister van Financiën heeft gezegd, dat slechts 10% van het geïnde bedrag naar de Wegenautoriteit gaat. Dus ik wil mijn geld niet onverantwoord in een bodemloze put gaan stoppen, terwijl er noodlijdende mensen zijn. Liever geef ik dat geld aan die mensen', benadrukt de parlementariër.

Belfort verwijst naar de belofte van president Desi Bouterse. Het staatshoofd had voor zijn aantreden in 2010 meerdere malen beloofd de belastingheffing op elke liter brandstof bij het verkrijgen van regeermacht stop te zetten. Nadat Bouterse leiding kreeg over het land, besloot hij deze government take juist meerdere malen verder te verhogen.

'Met het invoeren van de Rij- en Voertuigenbelasting wordt het volk dubbel en dwars wreed uitgemolken. Als rechtgeaarde burger ga je vroeg ‘s morgens gedwongen 2 tot 4 uren in de rij staan, in zon en regen, om uitgemolken te worden. Dan hebben de regeerders niets te maken met wat jouw kinderen voor de rest van de maand zullen eten. Daarom typeer ik deze regering als een publieksonvriendelijke regering. Het beleid leidt steeds naar verdere armoede van het volk.' 

'Het volk is woest. Als je nu een peiling houdt, de NDP haalt niet eens 5 zetels', stelt Belfort. Hij adviseert ontevreden burgers om daarom voor de ABOP te stemmen in mei 2020 die deze wet zeker bij het verkrijgen van regeermacht zal terugdraaien, onder leiding van president Edward Belfort. 'Stemt u voor paars, dan voelt u het weer in uw maag. Kiest u voor geel-zwart, dan komt iemand met daadkracht. Ik heb die droom gehad. Het eerste wat ik ga doen, is die Rij- en Voertuigenbelasting per onmiddellijk terugdraaien. Daadkracht zal inderdaad getoond worden door een integere leider, die moed heeft om zaken aan te pakken. Ik heb geen bloed aan mijn vingers en schouders, heb geen ruzie met de procureur-generaal, er is geen moorddossier tegen mij en de rechterlijke macht berecht mij niet. Ik ben een integere man', aldus de politicus.

Hij vindt het vooral schandelijk dat er geen cohesie is in informatieverschaffing naar de burgerij toe. Hij verwijst hiermee naar de recente uitspraken van waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname (KPS), minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. De politiebaas en de publiciteitsdienst van het KPS deelden op 28 februari in een persverklaring mee dat de controles vanaf 13 maart zullen plaatsvinden, terwijl de Justitie-minister een dag daarna de datum van 15 maart heeft genoemd. Ook de verklaring van Baidjnath Panday vindt Belfort vaag. Baidjnath Panday stelde, dat de wet duidelijk is en dat de minister van Financiën belast is met de naleving.

'Eigenlijk begrijp ik de waarnemend korpschef en de minister van Justitie en Politie. Als zij niet zeggen wat de dictator wil horen, dan worden ze ook a la Gersie-model thuis geplaatst.'

Belfort vindt dat Raoul Hellings, de voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), juiste taal heeft gesproken en verdere chaos heeft voorkomen. De SPB heeft de leden van de bond ‘verboden’ om boetes op te leggen aan burgers, die in het openbaar verkeer betrapt worden op het rijden zonder deze belasting te hebben betaald. Volgens critici heeft de bond de bevoegdheid niet om zo'n verbod op te leggen. Belfort vindt niet, dat de SPB de politie opgeroepen heeft om tegen hun wettelijke plicht in te handelen. 'De wet is ook onduidelijk voor de politie. Zij wil geen onrechtmatige daad gaan plegen jegens burgers.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten