dinsdag 19 februari 2019

Jogi (VHP): ‘Een fatsoenlijke minister zou de eer aan zichzelf houden’

'Je hebt een code als minister om de waarheid te spreken'


VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de ministers Soewarto Moestadja (Arbeid) en Gillmore Hoefdraad (Financiën) de eer aan zichzelf moeten houden. 'Beide ministers hebben het parlement voorgelogen over de positie van de governor van de Centrale Bank en dit kan niet ongestraft doorgaan. Een fatsoenlijke minister zou de eer aan zichzelf houden', zegt Jogi vandaag, dinsdag 19 februari 2019, in het Dagblad Suriname. 

Moestadja wordt ervan beschuldigd de zaak te hebben willen verbloemen en verdoezelen. Eerder noemde hij mediaberichten over een op handen zijnd ontslag van Glenn Gersie, de governor van de Centrale Bank van Suriname, ‘gossip’ (roddel) en kondigde een onderzoek hiernaar aan.

Naderhand bleek dat Moestadja slechts het antwoord in De Nationale Assemblee heeft gegeven, dat door zijn collega van Financiën aan hem was meegedeeld. Ook Hoefdraad blijkt vaag te zijn over of hij wel of niet wist dat de positie van Gersie wankel was.

De VHP’er voert aan, dat in Nederland eerder de minister van Buitenlandse Zaken, Halbe Zijlstra, ook opgestapt was nadat hij had gelogen over een bijeenkomst met de Russische president, Vladimir Poetin. 'Je hebt een code als minister om de waarheid te spreken. Als je dat niet kan doen, moet je je mond gewoon dichthouden. Maar, wie is nu fatsoenlijk in deze regering? Wat gaat er met die koers gebeuren? Deze zaak is nog niet klaar. Wij zullen tot het uiterste gaan om de regering aan de tand te voelen', aldus de VHP’er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten