dinsdag 19 februari 2019

Bondsman Hooghart: 'De directrice Cultuur weet zich niet te gedragen, ik ga geen gesprek met haar aan'

'Ik voer gesprekken en er komt deze week een eind hieraan, het kan zo niet langer door gaan'


Ronald Hooghart, voorzitter van de bond bij het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, is druk bezig met onderhandelingen om een eind te brengen aan het geschil tussen de directie van Cultuur en enkele ontevreden werknemers, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 19 februari 2019. De groep die al enkele weken in beraad is, heeft de strijdbijl nog niet begraven en wil nog steeds af van directrice Elviera Sandie en onderdirectrice Hariëtte Bholasing. 

'Ik ben bezig gesprekken te voeren en er komt deze week een eind hieraan. Het kan zo niet langer door blijven gaan.'

Hooghart vertelt, dat hij geen gesprek met de leiding van het directoraat Cultuur wil voeren. 'De directeur weet zich niet te gedragen, ik ga geen gesprek met haar aan.'

De vakbondsman onderhandelt met minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur Lillian Ferrier.

Eerder verzekerde Ferrier, dat zij ook spoedig een eind wilde maken aan de ongunstige situatie die heerst op het directoraat. De bewindsvrouwe gaf aan, dat de spanningen al te lang duren. Ferrier zei ook niet een snelle beslissing te willen nemen om één van de groepen te benadelen.

Ze vroeg de gemeenschap om wat tijd en zei dat ze de media op de hoogte van haar beslissing en de ontwikkelingen wil houden, omdat ze van mening is dat de bevolking recht heeft om te weten wat er zich afspeelt binnen het directoraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten