dinsdag 19 februari 2019

Bewoner Kibritikistraat te Latour schiet vluchtende verdachte dood

Doodgeschoten verdachte dief was de bij de politie bekende 'Kemme'

Niet duidelijk is of de schutter wordt vervolgd.....


Een inbreker, bekend als 'Kemme,' is dinsdagochtend 19 februari 201, door een bewoner aan de Kibritikistraat te Latour doodgeschoten. De politie van het ressort Latour kreeg de melding van het Command Center, dat een man een inbreker had neergeschoten voor zijn woning. 

Agenten van Latour troffen het levenloze lichaam van 'Kemme' ter plaatse aan. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood vast. De schutter werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau, waar hij verklaarde, dat hij wakker was geworden door het geluid van wat leek op het stuk slaan van een autoruit. Hij vermoedde dat het om een ruit van zijn auto kon gaan, die hij op het erf voor zijn woning geparkeerd had.

Vervolgens ging de bewoner op onderzoek uit, met zijn jachtgeweer in de hand. Hij zag dat de motorkap van zijn auto omhoog stond en dat een man bij zijn auto bezig was. Toen die man door had dat hij betrapt was vluchtte hij weg.

Tijdens zijn vlucht schoot de autobezitter hem neer. De bewoner is na verhoor heengezonden. Hij is in het bezit van een vuurwapenvergunning.

De politie vermeldt niet of de schutter vervolgd wordt. Hij heeft immers gericht geschoten op een vluchtende waarschijnlijk ongewapende dief...

'Kemme' was een bekende van de politie. In leven is hij vaak aangehouden voor strafbare feiten als inbraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten