vrijdag 1 februari 2019

Gedonder binnen leiding diamantopkoopbedrijf Glomac schaadt bedrijf(svoering)

Directrice Claudia Griffith-Telting door Raad van Commissarissen op non-actief gesteld


- Griffith-Telting beweert dat Raad van Commissarissen is ontbonden
- Medewerkers doen aangifte van bedreiging tegen directrice
- Voorlopig aangestelde leiding doet aangifte gedaan tegen Griffith-Telting van verduistering van een partij diamanten...


De directrice van het diamantopkoopbedrijf Glomac is vorige week donderdag op non-actief gesteld door de Raad van Commissarissen (RvC) van de onderneming, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 1 februari 2019. Directrice Claudia Griffith-Telting wordt onder andere mismanagement verweten. Zo blijkt het personeel al enkele maanden geen salaris te hebben ontvangen, terwijl ze middelen van het bedrijf ten eigen bate zou hebben aangewend. 

Nadat zij halstarrig zou hebben geweigerd financiële verantwoording bij de RvC af te leggen en deze geen inzage wilde geven in de boeken, werd de directrice op 24 januari per deurwaardersexploot buiten functie gesteld. Griffith-Telting zou daarna bedreigingen hebben geuit tegen enkele personeelsleden. Twee medewerkers hebben vorige week vrijdag op politiebureau Nieuwe Haven aangifte gedaan wegens bedreiging.

Op 28 januari, vier dagen na haar ontheffing, ging de directrice naar de Kamer van Koophandel en Fabrieken om te laten inschrijven, dat de Raad van Commissarissen is ontbonden.

Griffith-Telting beweert echter, dat ze niet buiten functie is gesteld. Zij stelt dat er niets aan de hand is en dat zij normaal aan het werk is. 'Hoe kan ik ontheven worden door een RvC die niet meer bestaat? De raad is sinds 12 november 2018 ontbonden', is het enige wat ze kwijt wil. Ze merkte verder nog op dat de algemene aandeelhoudersvergadering het hoogste orgaan in het bedrijf is.

Afgelopen maandag heeft de voorlopig aangestelde leiding van Glomac aangifte gedaan tegen de directrice wegens verduistering van een partij diamanten. Zij heeft de edelstenen in december uit de kluis van het bedrijf meegenomen en niet teruggebracht. Naar verluidt heeft zij een medewerker de opdracht gegeven de edelstenen of een deel daarvan te verpanden en met de daaruit verkregen middelen diverse uitgaven gedaan.

Vorig jaar november heeft de directrice de toenmalige financieel-manager ontslagen, omdat die een bedrag van 171.000 Amerikaanse dollar niet kon verantwoorden. Hierover is aangifte bij de politie gedaan. Het wegmaken van voornoemd bedrag zou onder meer ertoe hebben geleid dat salarissen niet op tijd konden worden betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten