maandag 4 februari 2019

Directoraat Nationale Veiligheid zou amok makende CIVD'er in verkeer hand boven het hoofd houden

Dronken CIVD'er gaat boekje te buiten al schreeuwend tegen motoragenten

Man haalt met zijn pick-up gevaarlijke capriolen uit op Waterkant in centrum Paramaribo


Een pick-up haalde zaterdag een enorme file in op de Waterkant zonder zich te bekommeren om het verkeer dat uit de tegenovergestelde richting kwam. Hierbij reed hij bijna een motorrijder omver. Twee motorrijders van de politie zetten de achtervolging in en de bestuurder werd bij de Jodenbree Mall klemgereden, aldus het Dagblad Suriname vandaag, maandag 4 februari 2019.

Bij die gelegenheid werd de bestuurder, die onder invloed van alcohol bleek te zijn, vermoedelijk hardhandig uit het voertuig gehaald. Hij ging daarna vreselijk te keer en maakte daarbij bekend lid te zijn van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD).

De twee motorrijders van de Motor Surveillance Dienst van de politie vroegen om assistentie en er kwamen nog twee tot drie motorrijders bij. De automobilist in kwestie ging nog steeds vreselijk te keer en gebruikte alleen maar, wat de politie noemt, 'liederlijke taal'. Beelden hiervan zijn te zien op social media.



Zowel de politie van bureau Keizerstraat als de militaire politie (MP) werden ingeschakeld. De mede-inzittende van de pick-up werd door de politie meegenomen, terwijl de bestuurder zelf door de MP werd overgebracht naar de recherche.

Het Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met de recherche van de militaire politie. Volgens haar is deze man, de bestuurder, geen militair. Dus moest de MP deze burger meteen weer overdragen aan de politie, hetgeen tot nog toe niet is gebeurd. Van ingewijden verneemt de krant dat deze burger, genaamd R., de hand boven het hoofd wordt gehouden door leidinggevenden van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).

Deze man is tot nog toe niet aangehouden, ondanks zijn gedrag tegenover de politie. Ook zijn rijbewijs is vanwege de overtreding nog niet ingevorderd, terwijl zijn meerijder door de politie van Keizerstraat in verzekering gesteld is ter zake weerspannigheid.

https://www.politie.sr/heethoofden-aangehouden-en-opgesloten/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten