dinsdag 15 januari 2019

VHP viert haar 70-jarig bestaan

Hervormingen en transformatie moet VHP de grootste nationale partij in Suriname maken


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) herdenkt dit jaar haar zeventigjarig bestaan. Maar, uitbundig gefeest zal er niet worden. Tijdens een persconferentie in partijcentrum De Olifant heeft voorzitter Chandrikapersad Santhoki gisteren gezegd, dat de nadruk zal liggen op de grootse hervormingen en de transformatie die de partij zal maken tot de grootste nationale partij in Suriname.  Dit bericht vandaag, dinsdag 15 januari 2019, de Ware Tijd.

De jaardag van de partij is morgen met een dankdienst waarbij alle religiën in gebed zullen voorgaan. Ook worden dan bij verschillende monumenten in het land kransen gelegd. Die handeling moet volgens Santhoki de verbroederingspolitiek demonstreren van VHP-oprichter Jagernath Lachmon.

Op 19 januari wordt in het partijcentrum een megabijeenkomst gehouden. Naast een terugblik die wordt gegeven op het verleden, zullen dan ook de hervormingsplannen voor de toekomst geopenbaard worden.

'Wij zullen de VHP presenteren als de partij voor de toekomst en hoe we het land uit de crisis willen halen. Op die avond zal ook de verkiezingscampagne van de partij worden ingeluid', zei de VHP-leider.

Gedurende het hele jaar zal de partij landelijk activiteiten organiseren. Eén daarvan is een conferentie op 9 februari. Daar zal het volgens ondervoorzitter Glenn Oehlers niet zozeer om de VHP gaan, maar zal de nadruk gelegd worden op maatschappijvorming.

Santhoki zei, dat er in Suriname een andere manier van maatschappijvorming moet plaatsvinden. 'Het lijkt er in ons land op dat de politiek richting geeft en alles bepaalt, maar dat moet niet zo zijn. Religie, waarden en normen zijn de werkelijke fabrieken van een samenleving en de maatschappij.'



Op de conferentie zal gesproken worden over de plaats van religieuze organisaties, maatschappelijke organisaties en sterke instituten om de samenleving te ordenen en richting te geven. 'We moeten gaan naar andere strategieën om de sociale fabriek van Suriname te bespreken', aldus de partijvoorzitter. De conferentie zal als thema hebben 'moreel herstel voor Suriname'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten