donderdag 31 januari 2019

Colombia laat meer dan 200 'collaborateurs' van de Venezolaanse leider Maduro niet langer toe

'Degenen die al in het land zijn worden gevonden en verwijderd'


Colombia zegt, dat het een zwarte lijst heeft opgesteld van meer dan 200 'collaborateurs' van de Venezolaanse leider Nicolás Maduro die niet langer in het land zullen worden toegelaten, omdat de internationale gemeenschap de Zuid-Amerikaanse natie blijft isoleren. 

De Migratie-directeur van Colombia, Christian Kruger, zei woensdag 30 januari 2019, dat degenen die lid zijn van Maduro's 'inner circle' niet langer welkom zijn. 'We zullen collaborateurs van die dictatuur niet toestaan ​​hier te blijven of zich te verstoppen in ons land', zei Kruger. Degenen die al in het land zijn, worden 'gevonden en verwijderd', zei hij. Kruger zei dat er geen publiekelijk beschikbare lijst zou zijn, maar degenen die erop staan ​​"weten wie ze zijn."



De twee landen delen een poreuze 1,380-mijl grens en Colombia is een vitale ontsnappingsroute geworden voor veel Venezolanen die honger ontvluchten en een instortende economie.

Colombia zegt dat er de afgelopen jaren meer dan 1.3 miljoen Venezolanen zijn aangekomen. Maar, de maatregel van woensdag is gericht op politici, functionarissen en andere insiders. Het bestaan ​​van de lijst kwam aan het licht toen de autoriteiten woensdag een Maduro-aangestelde ervan hebben weerhouden het land binnen te komen op een chartervlucht.


Kruger zei, dat Ronald Ramírez Mendoza werd gestopt op het vliegveld in Barranquilla, aan de Colombiaanse kust. In december werd Mendoza benoemd tot president van Monomeros Colombo Venezolanos, een producent van meststoffen en diervoeding, die deel uitmaakt van Pequiven, de petrochemische dochteronderneming van de door de Venezolaanse staat gerunde oliemaatschappij PdVSA.

Het Witte Huis vaardigde dinsdag sancties uit tegen de PdVSA met en bevroor miljarden dollars van zijn in de VS gevestigde activa. Maduro vecht voor politieke overleving, terwijl Washington, Colombia en tientallen andere landen zeggen, dat ze Juan Guaidó erkennen als de enige legitieme president van het land. Guaidó, het hoofd van de Nationale Assemblee, riep zichzelf uit tot interim-president op 23 januari en probeert Maduro's afzetting te forceren en nieuwe verkiezingen uit te roepen.

Maduro heeft gezegd bereid te zijn een onderhandelde oplossing voor de crisis te vinden, maar heeft ook gezegd dat hij zijn volledige termijn tot 2025 zal uitdienen.

(Suriname Mirror/Miami Herald/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten