dinsdag 11 december 2018

Veiling van het terrein van Times Mall gaat gewoon door, op 18 december

Unithouders kijken kat uit de boom en wachten gelaten af op wat komen gaat


De veiling van het terrein van Times Mall op de hoek van de Dominee- en Steenbakkerijstraat is niet gestuit, zoals sommige unithouders hopen. Volgens een bekendmaking van notaris Derrick Alexander gisteren in de Ware Tijd, wordt het perceel op 18 december geveild. Enkele weken geleden is de advertentie met deze veilingsdatum ook gepubliceerd. 

Desondanks is unithouder 'Chico' optimistisch. Hij verwacht dat de veiling zal worden tegengehouden door de leiding van het winkelcentrum. 'Vrijdag of zaterdag is er in de mall een hotel geopend dat goed wordt bezocht door Cubanen. De mensen hebben veel geïnvesteerd en ik denk niet dat ze dat zomaar uit handen zullen geven', zegt hij vandaag, dinsdag 11 december 2018, in de Ware Tijd.

Volgens hem wil de bank met de advertentie de druk opvoeren zodat de leiding aan haar financiële verplichtingen zal voldoen. Ook al komt er een nieuwe eigenaar, dan verwacht 'Chico' niet dat hij uit de mall wordt gezet. Hij heeft een contract van drie jaren getekend en zit al twee jaar in het winkelcentrum. 'Wat de nieuwe eigenaar kan doen, is dat de unithouders blijven totdat hun contract is verlopen. Daarna kan hij doen wat hij wil met het gebouw', stelt de unithouder.

Ook unithouder Ramnarine Parsotan vindt dat de unithouders bij verkoop van de mall wat tijd moeten krijgen om af te bouwen. 'Wij hebben een advocaat die onze zaken behartigt, maar wij wachten nog af', zegt Parsotan. Voor hem maakt de veiling van het terrein niet veel verschil, omdat hij eind december vertrekt uit het winkelcentrum. 'Vanaf begin dit jaar is de koopkracht heel erg gedaald, waardoor het niet makkelijk is om de huur te betalen', zegt de unithouder. Hij had wel verwacht, dat de leiding van de mall de unithouders zou informeren over het tegenhouden van de veiling. 'Maar, er wordt niets tegen ons gezegd en wij blijven in onzekerheid', zegt Parsotan. Hij verkoopt sinds 1996 onder meer kleding, schoenen en petten en heeft units gehuurd in de voormalige City Mall en het Kersten Warenhuis. De laatste was de voorloper van Times Mall.

Het Kersten Warenhuis is in juni 2014 verkocht. Clifford Marica, leider van de actiegroep die namens de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) was ingesteld, was destijds tegen de verkoop van het warenhuis. De groep wilde deze verkoop tegenhouden en had hiervoor aandacht gevraagd via een vreedzame protestmanifestaties met gebed en zang. De plek waar het Kersten Warenhuis stond is van historische waarde voor EBGS'ers, omdat het zendingswerk daar begon.

'Er rust geen zegen op het terrein. De zegen hoort de EBGS toe', zei Marica eerder. Of de toen protesterende EBGS'ers nu gelijk krijgen, wil hij niet zeggen. Marica herinnert zich dat ze een beroep hadden gedaan op de gemeenschap om het Kersten Warenhuis niet te kopen. Nu de Times Mall op de veiling staat, is dat volgens Marica misschien een mogelijkheid om het gebouw weer in de boezem van de EBGS te krijgen. 'Maar, dat ligt helemaal aan het bestuur van de EBGS', zei hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten