dinsdag 11 december 2018

CPA-aandelen worden verkocht aan Port of Rotterdam en het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao

Doel verkoop bevordering economische ontwikkeling en bedrijvigheid in de haven


Minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling heeft onlangs een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Korpodeko, het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC), Havenbedrijf Rotterdam en Curaçao Ports Authority (CPA) voor de verkoop van CPA-aandelen aan Port of Rotterdam en het APC. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 11 december 2018.

Het doel van de verkoop van de aandelen is ‘de bevordering van de economische ontwikkeling en bedrijvigheid in de haven en de ontwikkeling van verschillende investeringen en projecten’, zo staat in het landsbesluit waarmee Martina door de gouverneur wordt gemachtigd om Curaçao te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de overeenkomst.

Als de verkoop en transactie van de aandelen van Korpodeko aan het APC wordt voortgezet, zal dit resulteren in een minimumaandeel van 6 procent voor het APC, zo staat in de MoU te lezen. In september werd bekend, dat de Port of Rotterdam bij een samenwerking met CPA bewust voor een aandeelhouderschap kiest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten