maandag 31 december 2018

Twee in New York ontvoerde kinderen gevonden bij extremistische Joodse sekte in Mexico

Kinderen gekidnapt door Lev Tahor-sekte

Nachman Helbrans, leider Lev Tahor-sekte, gearresteerd en samen met anderen naar VS uitgewezen


Twee kinderen die in New York waren gekidnapt door leden van een extremistische Joodse sekte zijn veilig gevonden in Mexico na een zoektocht van meerdere weken, en drie leiders van de sekte zijn gedeporteerd naar de VS, zeiden de autoriteiten vrijdag 28 december 2018. 

De drie, plus een vierde man die eerder was gearresteerd, worden beschuldigd van het ontvoeren van de slachtoffers - de 14-jarige Yante Teller en haar 12-jarige broer Chaim Teller - op 8 december uit hun huis in de staat New York en ze uit het land te smokkelen.


'Zoals in de aanklacht wordt gesteld, hebben de verdachten midden in de nacht een angstaanjagende ontvoering van twee kinderen georganiseerd, waarbij ze de kinderen de grens overnamen naar Mexico', zei de Amerikaanse procureur Geoffrey Berman. 'Gelukkig waren de ontvoerders geen partij voor het doorzettingsvermogen van de FBI, de politie van New York en de Mexicaanse autoriteiten, en de kinderen zijn vanochtend teruggevonden na een onderzoek van bijna drie weken', zei Berman.



Berman zei dat de slachtoffers van de ontvoering vrijdagochtend werden gevonden in de Mexicaanse stad Tenango del Aire en dat er plannen zijn om ze te herenigen met hun moeder.

Verdachte Aron Rosner werd op 23 december in New York gearresteerd en Nachman Helbrans, Mayer Rosner en Jacob Rosner werden donderdag gearresteerd nadat ze waren gedeporteerd van Mexico naar New York. H



De autoriteiten zeggen dat de mannen leiders zijn van Lev Tahor, een extremistische Joodse sekte uit Guatemala. Helbrans is de leider van de sekte geweest sinds zijn vader Shlomo Helbrans, die hem oprichtte, in 2017 in Mexico verdronk. De kinderen waren van zijn zuster, die eerder dit jaar met hen en haar andere kinderen uit Guatemala was gevlucht. De FBI zei in de rechtszaak, dat de moeder van de kinderen een 'vrijwillig lid' van Lev Tahor was maar de groep verliet nadat zijn leiderschap steeds extremer werd.

Lev Tahor, met ongeveer 230 leden, verhuisde in 2014 vanuit Canada naar Guatemala vanwege aantijgingen van mishandeling van haar kinderen, waaronder misbruik en kinderhuwelijken.



Het verhuisde in 2016 van de rand van Guatemala Stad naar Oratorio, een dorp 30 mijl ten oosten van Guatemala-Stad, na religieuze geschillen met zijn buren, en naar verluidt de grens overgestoken van Guatemala naar Mexico in juni 2017. Het kan later zijn teruggekeerd naar Guatemala.


Geschikte huwelijken tussen tieners en oudere sekspartners zijn naar verluidt gewoon. De groep schuwt technologie en de vrouwelijke leden dragen zwarte gewaden van top tot teen, waardoor alleen hun gezichten zichtbaar worden. Het verwerpt ook de staat Israël en zegt dat de Joodse natie alleen kan worden hersteld door God, niet door de mensheid.

FBI-agent Jonathan Lane verwees in de strafklacht tegen de beklaagden naar meldingen van Lev Tahor die kinderen 'fysiek, seksueel en emotioneel mishandelde'.

Shlomo Helbrans werd veroordeeld voor het kidnappen van een 13-jarige in New York in 1994 en werd later gedeporteerd naar Israël.





(Suriname Mirror/La Tribuna/The Associated Press/Times of Israel/Suriname Mirror Reports ISSUU/Suriname Mirror Scribd/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten