maandag 31 december 2018

Man belandt bij poging mee te liften met houttruck onder truck

Lifter raakt ernstig gewond aan benen: linker onderbeen is geamputeerd


Een man heeft in de tweede week van december bij een verkeersongeval op de weg naar West Suriname ernstige letsels opgelopen aan zijn onderbenen, waardoor het linker onderbeen moest worden geamputeerd, zo bericht het Korps Politie Suriname zondag 30 december 2018.

De politie van Zanderij kreeg die bewuste dag de melding van een verkeersongeval op de weg naar West Suriname, nabij een bekend vakantieoord. Bij aankomst op de locatie werd het slachtoffer met zware letsels aan zijn onderbenen op het wegdek aangetroffen.

Per ontboden ambulance werd de man afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar zijn linker onderbeen moest worden geamputeerd.

Het politieonderzoek wees uit dat een met hout beladen vrachtwagen voorbij het vakantieoord reed. Op dat moment rende een man in de richting van de vrachtwagen en schreeuwde naar de bestuurder dat hij mee wilde liften. Maar, omdat de bestuurder zich op dat moment op een helling bevond, wenkte hij de man om op de top van de helling te gaan staan.

De man gaf echter geen gevolg hieraan, maar rende naast de rijdende truck en greep op een bepaald moment de zijspiegel vast. Bij die manoeuvre viel de man en werd overreden door de vrachtwagen. Hij liet zware letsels op aan zijn benen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten