zaterdag 24 november 2018

Enige auto politie in de Corantijnpolder, Nickerie, defect...

Minder patrouilles langs de Corantijnrivier, bij de backtrack-route


De politie in de Corantijnpolder, Nickerie, zit zonder auto. Het gaat om een heel belangrijke post die de controle over de uitgestrekte grens met Guyana moet uitvoeren. Het enige voertuig is enkele dagen terug door een technisch probleem uitgevallen. De plaatselijke gemeenschap merkt op, dat de controle vooral langs de grens en bij de backtrack-route is teruggelopen, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 24 november 2018.

Bij het uitrukken naar een plaats delict en voor controlewerkzaamheden in het westelijke deel van Nickerie, is de politie van Corantijnpolder genoodzaakt de hulp in te roepen van post Waldeck. Boothouders op de backtrack-route hebben ook gemerkt dat de politie de afgelopen dagen wat minder patrouilleert langs de Corantijnrivier.

'Het is voor ons heel belangrijk dat wij hulp krijgen wanneer er zich problemen voordoen. De politie moet daarom op locatie zijn', zegt boothouder Dewiednandan Baidjoe.

Waarnemend regiocommandant West Orlando Jacott van het Korps Politie Suriname bevestigt, dat politiepost Corantijn nu zonder vervoer zit. 'We hebben al maatregelen getroffen om het voertuig te repareren. Voorlopig combineren wij met andere stations waardoor de dienstverlening naar de samenleving voortgezet kan worden.'

Hij hoopt dat het voertuig binnenkort weer in orde is, zodat het probleem tot het verleden kan behoren. Ondanks het feit, dat de plaatselijke politiepost nu zonder voertuig zit, beweert Jacott dat de controle langs de grens is opgevoerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten