Leden willen inspraak in de nieuwe koers die de directie opgaat
De bond bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is sinds dinsdag in actie, voornamelijk om inspraak te krijgen in de nieuwe koers die de directie opgaat. 'We zijn niet tegen verandering, maar de manier waarop dat wordt uitgevoerd stuit ons tegen de borst', zegt ondervoorzitter Dino Souprayen donderdag 18oktober 2018 in de Ware Tijd.
De directie wil zich vooralsnog niet uiten over de actie.
De bond hekelt voornamelijk de manier waarop detacheringen worden uitgevoerd en de manier waarop mensen zijn geconfronteerd met mutaties. 'Je kan niet 's morgens op het werk komen en vernemen dat je naar Apoera moet. Het is een detachering van twaalf dagen. Het zijn mensen met gezinnen. Die moeten hun zaken ook in orde maken', legt de ondervoorzitter uit.
Hij geeft aan, dat personen die hun beklag over zaken zijn gaan doen in dezelfde vergadering werden geconfronteerd met een mutatiebrief.
'Het is inderdaad het prerogatief van de directeur, maar zo doe je dat niet. En daarnaast wil de bond betrokken worden bij zaken die zijn leden regarderen.'
Souprayen laat blijken het jammer te vinden dat amper enkele maanden na het aantreden van directeur Jerry A-Kum men op dit punt is beland. Hij geeft aan, dat het personeel blij was met een nieuwe leiding, niet wetend dat het zo snel met haar op voet van oorlog zou zijn. 'Vooral, omdat ook wij vinden dat het bedrijf ziek is en beter gemaakt moet worden. Maar, de manier waarop dat gebeurt, daar hebben we moeite mee.'
De harde opstelling van de directeur maakt dat de bond zich ook hard opstelt op het punt van de dollarisering van de lonen. Op dit moment worden de lonen uitbetaald op een koers van 3,35 voor de Amerikaanse dollar. Echter, de bond wil nu dat dit op basis van de dagkoers gebeurt. Ook dat er vaart gemaakt wordt met de nieuwe cao-onderhandelingen. 'We hebben nu genoeg meegemaakt', zegt Souprayen, verwijzend naar de perikelen rond de vorige directeur en de periode zonder leiding.
Ondertussen blijkt de ontevredenheid ook een politiekwestie te zijn geworden. Iemand heeft tot twee keer toe namens 'Personeel SBB' een 'persbericht' gestuurd naar de media, waarin tal van persoonlijk zaken zijn opgenomen. Ook is de naam van een personeelslid genoemd dat niets van doen heeft met de zaak. Deze man heeft aangifte gedaan bij de politie.
De bond staat achter de aangifte.
'Het is lastig. Niet alleen voor die persoon, maar ook voor de bond en de directie', aldus Souprayen. De werknemersorganisatie heeft woensdag een verklaring doen uitgaan naar de pers waarin zij zich distantieert van de eerdere berichtgeving en heeft ook aan de directie aangegeven, dat zij er niets van weet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten