zondag 16 september 2018

President Bouterse trok aan de rem om aanbieden geloofsbrieven Meye in Israël aan te houden

(Bron foto: NII)
'Zodra zaken omtrent verkrachtingsbe- schuldiging zijn uitgekristalliseerd neem ik besluit over diens verdere positie'


President Desi Bouterse zei vrijdag 14 september 2018, in gesprek met directeur Clifton Limburg van het Nationaal Informatie Instituut, NII, dat zodra zaken omtrent de verkrachtingsbeschuldiging tegen zijn geestelijk adviseur Steve Meye zijn 'uitgekristaliseerd' hij besluiten zal nemen over diens verdere positie.

'Het is voor niemand een prettige ervaring geweest. En we moeten voorzichtig zijn met dit soort zaken, omdat ze vaak in de privésfeer getrokken worden', zei hij.

Meye wordt door een 26-jarige vrouw in België beschuldigd van verkrachting. Het incident
heeft zich volgens haar op 28 april 2017 in een Van der Valk hotel in Amsterdam voorgedaan. Deze zaak is in onderzoek bij de Amsterdamse politie.

De geestelijk leider is niet 'de eerste de beste', zei Bouterse, maar vanwege zijn verantwoordelijkheid als regeringsleider heeft hij aan de rem getrokken, waardoor het aanbieden van geloofsbrieven in Israël door Meye is aangehouden. De voorganger is eerder dit jaar als niet-residerend ambassadeur van Suriname in Israël benoemd.

Veel wilde het staatshoofd over deze kwestie niet zeggen. Hij gaf aan dat wanneer er duidelijkheid is gekomen wat betreft de beschuldiging tegen Meye hij een definitief besluit zal nemen.

Meye, voorganger bij Gemeente Gods Bazuin Ministries, heeft de beschuldigingen ontkend. Intussen heeft hij afstand gedaan van zijn functies in de kerk en daaraan verbonden organisaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten