zondag 16 september 2018

Nieuw gekozen landelijk jongerenbestuur van de ABOP focust zich op verkiezingen 2020

Stefanus Ligorie gekozen tot jongerenvoorzitter: 'Jongeren gaan het tij in het land keren'


Het nieuw gekozen landelijk jongerenbestuur van de ABOP heeft van de partijleiding een belangrijke opdracht meegekregen. Dit bestuur moet zoveel mogelijk jongeren binnenhalen voor de verkiezingen van 2020. Stefanus Ligorie is gekozen tot jongerenvoorzitter en Edgar Sampi is ondervoorzitter. 

Aan de Verlengde Keizerstraat in Paramaribo werd zaterdag het nieuwe ABOP coördinatiecentrum geopend. Het secretariaat van het nieuwe jongerenbestuur werd ook feestelijk in gebruik genomen, zo bericht Starnieuws zondag 16 september 2018.

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk én Ligorie hebben aangeven de strijd aan te gaan om verkiezingswinst te behalen. Ligorie riep vooral de jongeren op om het tij in het land te keren en de partij te volgen. 'Niet Ligorie heeft de verkiezingen gewonnen, maar de ABOP in het bijzonder de jongeren.'

De jongeren zijn enkele maanden geleden gestart met een proces om progressiever te zijn, geeft Ligorie aan. Het resultaat was het zaterdag gehouden congres en de verkiezing. 'Nu is de weg vrij voor ons om verder het veldwerk te doen voor de partij.'

Marinus Bee, congresvoorzitter van de ABOP, is blij met het verloop van de verkiezing. Er zullen volgens hem meerdere momenten volgen waarop de partij met de jongerenvertegenwoordiging per district in conclaaf zal treden om de strategie verder uit te voeren. Er waren zaterdag diverse presentaties. Politicoloog Hans Breeveld hield een inleiding over identiteitspolitiek. Verder konden de jongeren vragen stellen aan een panel.

'Nu gaan we ons focussen om ons interne structuur te versterken. Een sterke fundering om vanaf nu sterk naar buiten te komen.' In het bestuur zitten verder Genevievre Jordan, John Atida, Fariyal Renfrum en Quinsny Abilinti.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten