zondag 16 september 2018

Mr. dr. Lachman Soedamah nieuwe voorzitter van VHP Nederland

'Herstructurering van VHP Nederland zal als eerste worden opgepakt en uitgevoerd'


'Ultieme doel is het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid in 2020 in Suriname'


De installatie van het nieuwe bestuur van VHP Nederland vond vrijdag 14 september 2018 in Amsterdam plaats, door de VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Tot de nieuwe voorzitter van VHP Nederland is benoemd en geïnstalleerd mr. dr. Lachman Soedamah. 

Het nieuwe bestuur bestaat verder uit de heren Henk Lalji, ondervoorzitter, Jay Pahladsingh, ondervoorzitter, Jagroep Narain, penningmeester, Arnold Dwarka, secretaris en de dames Rosita Drigpal, tweede secretaris en Vishma de Keijzer, lid.

De noodzakelijkheid voor herstructurering van VHP Nederland zal als eerste worden opgepakt en uitgevoerd. Een belangrijke doelstelling is om VHP Nederland toegankelijker te maken voor jongeren en vrouwen. Daarbij zijn diversiteit en afspiegeling van de Surinaamse samenleving belangrijk.

Ondersteuning van de moederpartij in Suriname blijft echter de primaire doelstelling van VHP Nederland, met als ultieme doel het verkrijgen van regeerverantwoordelijkheid in 2020.

Voorzitter Santokhi acht het nodig draagvlak te creëren om de moederpartij te ondersteunen en de mensen bewust te maken van het feit, dat de diaspora een toekomst heeft in Suriname. Hij benadrukte tevens herhaaldelijk, dat het nog niet te laat is om Suriname van de afgrond te redden. De voorzitter deelde zijn toekomstperspectief welke betrekking had op de wederopbouw van het land. Hij moedigde de leden en alle andere bezoekers aan zich in te blijven zetten voor het land.

Volgens Soedamah is het de bedoeling om van VHP Nederland een krachtige organisatie te maken met een groot ledenbestand. Dit kan alleen door kaders, kennis, kunde en sleutelfiguren in Nederland die de VHP een warm hart toedragen.

Essentieel is krachten te bundelen en deze optimaal in te zetten ter ondersteuning van de VHP op weg naar de verkiezingen van 2020.

Tot slot zijn vijf kernen geïnstalleerd door voorzitter Santokhi. Deze vijf kernen zijn werkzaam in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere. De avond werd afgesloten met een informeel samenzijn, aldus de partij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten