woensdag 8 augustus 2018

Oppositie-politicus in Venezuela gearresteerd verdacht van betrokkenheid mislukte aanslag op Maduro

Parlementariër Juan Requesens van oppositiepartij Primero Justicia en zijn zus opgepakt

Rafaela Requesens heeft via social media laten weten weer op vrije voeten te zijn


De Venezolaanse geheime dienst, SEBIN (Servicio Bolivariano de Inteligencia Nacional), heeft dinsdagavond 7 augustus 2018, een politicus van de oppositie aangehouden na de vermeende aanslag op president Nicolas Maduro. Dat meldt de oppositiepartij Primero Justicia (Rechtvaardigheid Eerst), die stelt dat parlementariër Juan Requesens en zijn zus Rafaela ’s nachts zijn 'ontvoerd' door een groep agenten:



Maduro had de politicus eerder in verband gebracht met de vermeende aanslag. Hij sprak over een 'psychopaat, wiens achternaam Requesens luidt'. Ook de bekende oppositieleider Julio Borges was volgens de president vermoedelijk betrokken bij het incident.


De regering stelt dat aanvallers hebben geprobeerd Maduro te doden met drones die waren voorzien van explosieven.

De machtige Grondwetgevende Vergadering, die op de hand is van de regering, gaat volgens voorzitter Diosdado Cabello praten over het opheffen van de juridische onschendbaarheid van parlementariërs die betrokken waren bij het incident.

Op social media circuleert een filmpje dat de aanhouding van Requesens en zijn zus lijkt te tonen (zie hierboven). Agenten slaan toe als het duo een lift verlaat. Rafaela Requesens heeft inmiddels via sociale media laten weten weer op vrije voeten te zijn.



(Suriname Mirror/Clarin/De Telegraaf/Twitter/El Nacional)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten