vrijdag 3 augustus 2018

'Madame' gearresteerd nadat 250 kinderprostituees zijn verkracht en gebrandmerkt in Colombia

(Bron foto's: CEN)
Liliana del Carmen Campos Puello, bekend als 'Madame', leidde kinderprostitutie netwerk


Meer dan 250 kinderprostituees zouden naar verluidt zijn verkracht en gebrandmerkt met tatoeages nadat ze zijn verhandeld naar een toeristenstad in Colombia. De politie in de noordelijke stad Cartagena heeft 18 mensen gearresteerd, waaronder buitenlanders, hoteleigenaren, politieagenten, een marine-kapitein en een Colombiaanse vrouw die bekend staat als 'Madame'. Suriname Mirror berichtte hier al over op 31 juli 2018.

De minderjarige meisjes, voornamelijk uit Colombia en Venezuela, zijn tussen de 14 en 17 jaar oud en zouden allemaal verkracht, getatoeëerd en gedwongen zijn om seks te hebben met de lokale bevolking en toeristen.

Liliana del Carmen Campos Puello, bekend als de 'Madame', wordt verondersteld de leider van het netwerk te zijn, samen met verschillende Israëliërs.


Campos Puello zou verantwoordelijk zijn geweest voor het rekruteren van meisjes uit arme buurten tot seksfeesten onder het mom dat ze opdrachten vormden. Ze zou hen helpen met paspoorten en hen geld sturen voor onkosten, maar toen de meisjes arriveerden, werden ze ontdaan van hun documenten en bezittingen en gedwongen tot prostitutie.


Volgens berichten zijn in een jaar tijd minstens 250 minderjarigen naar Cartagena gelokt, in wat de grootste seksuele uitbuitingszaak van de stad wordt genoemd. De meisjes zouden in catalogi zijn tentoongesteld en waren gedwongen om feesten bij te wonen op luxe jachten en hotels.


Het kantoor van de procureur-generaal zei: 'De madame heeft een strafblad voor heroïnehandel en illegale toegang tot de Verenigde Staten. Bovendien was ze verantwoordelijk voor het runnen van een prostitutieservice in het strandgebied, en het gebruik van internationale contacten om evenementen te organiseren waarbij de meisjes gedwongen werden te presteren.' 


De Colombiaanse president-elect Ivan Duque beloofde de inspanningen op te voeren om de handel in vrouwen te bestrijden in Cartagena na de arrestaties. 'We zullen niet toestaan ​​dat Cartagena een bestemming voor seksueel toerisme wordt', tweette Duque maandag, met de belofte 'mensenhandel en de uitbuiting van vrouwen in onze steden en toeristische bestemmingen aan te vallen'.



(Suriname Mirror/Metro UK/Ecuavisa/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten