dinsdag 31 juli 2018

Autoriteiten Colombia rollen in Cartagena een prostitutiebende op

(Bron foto: Twitter)
18 Verdachten aangehouden waaronder twee agenten die geld ontvingen om seksueel misbruik niet te melden

Ontheemde jonge meisjes uit Colombia en Venezuela werden gerekruteerd om als seksslavinnen te werken


De openbaar aanklager in Colombia zei zondag 29 juli 2018, dat het een  heeft opgerold, die ontheemde meisjes uit Colombia en Venezuela rekruteerde om als seksslavinnen te werken. 

Een reeks invallen in de stad leidde tot de arrestatie van 18 mensen, waaronder twee politieagenten die geld ontvingen om geen seksueel misbruik te melden. Hoofdaanklager Nestor Humberto Martinez spreekt van 'echte 21-eeuwse seksslavinnen'.

Interpol werd gevraagd om twee  Amerikanen, een Duitser en een Argentijn te lokaliseren, die naar verluidt seks wilden met minderjarigen. Een Marineofficier werd gearresteerd, omdat hij zijn naam getatoeëerd had op de lichamen van meisjes onder de 14 jaar die hij seksueel misbruikte.


'Operatie Vesta', vernoemd naar de Romeinse beschermgod van het gezin, vond plaats tussen zaterdag en zondag en resulteerde in de sluiting van verschillende motels waar minderjarigen werden misbruikt.

Een van de gearresteerde verdachten, 'Madame', wordt beschuldigd van het rekruteren van slachtoffers van sekshandel in de sloppenwijken van Cartagena en het sturen van tieners en jonge vrouwen naar het buitenland, met name de Bahama's en de Verenigde Staten, om als seksslavinnen aan het werk te gaan.


Het merendeel van de slachtoffers van kinderprostitutie werd gedwongen hun lichamen te verkopen aan toeristen in het wereldberoemde toeristendistrict van de stad. De autoriteiten van Cartagena zijn verrassend nalatig geweest wat betreft de schijnbare toename van prostitutie die het aantal buitenlandse bezoekers aan het UNESCO-werelderfgoed heeft doen toenemen.

Een priester, die paus Franciscus om hulp had gevraagd om kinderprostitutie in te dammen, werd terechtgewezen, omdat hij de aandacht vestigde op de vermeende toenemende uitbuiting van vrouwen en meisjes in de toeristische, maar armoedige Caribische stad.


De sekstoeristensector van Cartagena kreeg in 2012 wereldwijde aandacht, nadat een lokale sekswerker beweerde dat agenten van de geheime dienst van de Verenigde Staten zich in de prostitutie bezighielden, voorafgaand aan het bezoek van voormalig president Barack Obama.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten