(Bron: Suriname Mirror) |
Assembleelid Hooghart weken vanwege medische redenen in Colombia en iedereen zwijgt....
President Desi Bouterse is woensdag 15 augustus naar Cuba vertrokken voor een medische ingreep.... een operatie aan een buikhernia, aldus de president. Niet ongebruikelijk, immers het is niet voor het eerst dat Bouterse zijn heil zoekt op Cuba voor een medische behandeling.
Voorspelbare vooringenomen kritische reacties en commentaren
Maar, er brak een storm aan voorspelbare vooringenomen kritische reacties en commentaren los onder vooral Assembleeleden van oppositie-huize en onder stereotiepe anti-Bouterse/NDP-adepten op social media. Helaas komen die reacties en commentaren niet verder dan opmerkingen in de trant van, dat Bouterse, volkspresident, de eigen, Surinaamse, gezondheidszorg diskwalificeert door zich medisch te laten behandelen op Cuba en dat hij kan genieten op- en van het Cubaanse strand. Hij had het voorbeeld moeten geven als president en zich moeten laten opereren in Suriname. Zo wordt ook door velen gesteld.
Een Assembleelid van de oppositie, die ook arts is, beweert dat een ingreep die Bouterse op Cuba heeft ondergaan, ook in Suriname uitgevoerd kan worden, mits er voldoende middelen aanwezig zijn.
Goede voorbeeld
Goede voorbeeld
Natuurlijk, valt er iets voor de storm aan kritiek te zeggen. De volkspresident had inderdaad het goede voorbeeld kunnen geven door in plaats van weer naar Cuba te vliegen voor medische behandeling te kiezen voor de lokale zorg, een signaal – vooral nu de Surinaamse gezondheidszorg (lees: de ziekenhuizen) in zwaar financieel verkeert door grote financiële tekorten en artsen hebben verkondigd, dat er mogelijk binnenkort zelfs doden te betreuren kunnen zijn door de achteruit hollende gezondheidszorg in het land.
Overigens, waarom houden alle criticasters hun lippen op elkaar over Assembleelid Ronald Hooghart? Deze schreeuwende anti-kapitalist en anti-koloniaal en à-politicus, verbleef toch recent een paar weken in Colombia voor medische redenen.... Mag, kan, dat wel in alle stilte, zonder publieke kritieken?
Het recht van een burger om zelf te bepalen
Het recht van een burger om zelf te bepalen
Maar, is het ook niet het recht van een burger om zelf te bepalen waar hij of zij zich medisch wil laten behandelen? Dat recht geldt ook voor Desi Bouterse, naast president ook burger, hoe je het ook wendt of keert. Of zijn keuze – om welke reden dan ook – in dit geval de meest verstandige was? Neen, is het antwoord gevoelsmatig.
Politiek gewin met losse flodders
Politiek gewin met losse flodders
Desondanks, het was zijn keuze en dat mag gerespecteerd èn bekritiseerd worden, maar dan wel met reële- en niet met gepolitiseerde gronden en argumenten, enkel en alleen, omdat Bouterse president van het land is en parlementsleden op oppositiepluche er politiek gewin uit hopen te halen, door zonder feitelijke kennis van zaken via media kritieken de ether in te schieten met losse flodders.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten