donderdag 14 juni 2018

Vijftien jaar vermiste Argentijn leeft op straat in Lima, Peru

Peruaanse vrouw merkt Ariel Alberto Nacer op in San Borja, Lima


Een man die vijftien jaar vermist werd in Argentinië, blijkt op straat in Lima, Peru, te hebben geleefd. Ariel Alberto Nacer verliet zijn familie op 14 januari 2003, toen hij nog maar 15 jaar oud was, meldde de krant Clarin woensdag 13 juni 2018.

Zijn identiteit werd ontdekt toen een vrouw, die hem benaderde met een donatie, zijn Argentijnse accent opmerkte. Florence Arce Ross, de Peruaanse vrouw die hem vond, sprak met het Argentijnse nieuwszender C5N over haar eerste ontmoeting met Nacer in San Borja, een luxe district in Lima, Peru.

'Ik wist vanaf het moment dat ik hem zag dat hij geen drugsverslaafde was. Vanwege zijn lichaamstaal besefte ik, dat hij niet agressief was. Hij was heel kalm, hij had veel tederheid in zijn gezicht. Ik was niet bang om daardoor dicht bij hem te komen. Ik was bang dat hij niets tegen me zou zeggen, want dat had ook kunnen gebeuren.'


Ross nam hem mee naar het politiebureau, waar ze zich realiseerden dat hij in een slechte gezondheid verkeerde. De politie waste hem en gaf hem sanitaire hulp, en besefte hij de Argentijn moest zijn die al 15 jaar vermist was. Nacer had een groot litteken op zijn hoofd en volgens La Voz zei hij, dat hij zich zijn adres, achternaam of zelfs wie zijn moeder was, niet kon herinneren.

Ross plaatste verschillende foto's en video's op Facebook, waarin hij vragen alleen in monosyllabels beantwoordde en ongemakkelijk leek om te worden gefotografeerd en gefilmd.





Nacer werd naar het Argentijnse consulaat gebracht, waar ze zijn identiteit bevestigden, en de zaak wordt nu afgehandeld door het General Consulate.

De Argentijnse ambassade in Peru poste op Facebook de bevestiging van zijn ontdekking en identiteit. 'Zijn persoonlijke situatie en gezondheid zijn delicaat, dus om zijn intieme omgeving en die van zijn familie te behouden, vragen we mensen om geen alarmerende berichten over zijn persoon te verspreiden.' 


De post ging verder, om te verzekeren dat stappen zouden worden ondernomen om zijn goede gezondheid te verzekeren en om hem terug te brengen naar zijn geliefden.

Ross zei echter op CN5, dat de familie niet erg enthousiast is, wat impliceert dat de moeder niet in goede geestelijke gezondheid verkeert. 'Nacer heeft drie broers en zussen, elk van een andere vader, en iedereen leeft hun leven', vertelde ze de televisiezender. 'De enige die op onze oproepen heeft gereageerd, is de jongere broer die ongeveer 18 jaar oud is.'

Ambtenaren uit zowel Argentinië als Peru proberen Nacer's acties en verblijfplaats van de afgelopen 15 jaar, waar hij onopgemerkt bleef ondanks dat hij een vermist persoon was, uit te werken.

Ross vertelde CN5, aldus Clarin, dat Nacer Peru had verlaten en twee jaar geleden terugkwam, waar hij naar het consulaat ging om een ​​nieuw paspoort te krijgen, maar niemand herkende hem of legde de link tussen hem en de jongen die vermist 10 jaren geleden vermist werd.

(Suriname Mirror/Argentina Reports/Facebook)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten