woensdag 23 mei 2018

Nationale staking vrachtwagenchauffeurs legt delen Brazilië lam

Staking dreigt gevolgen te krijgen voor export via haven van Santos


Abcam heeft als fundamentele eis, dat de regering van Michel Temer belastingdruk op diesel verlaagt


De nationale staking voor een onbepaalde periode van truckers, afgekondigd door de Braziliaanse Vereniging van Truckers (Abcam, Associação Brasileira dos Caminhoneiros), heeft dinsdag 22 mei 2018 de haven van Santos, de grootste in Latijns-Amerika, bereikt. 

De toegang van vrachtwagens tot de havenfaciliteiten kwam in gevaar door de actie van de demonstranten, waarvan de protesten nu gevoerd worden in 19 staten en het Federaal District, aldus de digitale krant Brazilië 247 en herinnerde eraan, dat de Santos-terminal het belangrijkste vertrekpunt van export is van sojabonen, koffie, suiker en sinaasappelsap.




Volgens de website van de haven van Santos, met het begin van de graanoogst in maart, was er een expressieve toename in de beweging van vracht, die een record van 12,24 miljoen ton bereikte, dat is 12,7 procent meer dan in dezelfde maand van 2017. In de belading was de groei 11 procent, bereikte 9,02 miljoen ton, en de aanvoer steeg 17,7 procent, met de afhandeling van 3,21 miljoen ton, detailleerde hij.


De staking van de Abcam heeft als fundamentele eis, dat de regering van Michel Temer de belastingdruk op diesel verlaagt, waarvan de prijs in de afgelopen 10 maanden met meer dan 56 procent is gestegen als gevolg van het beleid dat in dit verband is aangenomen door staatsbedrijf Petrobras.

Temer zelf heeft een spoedvergadering bijeengeroepen met een deel van zijn kabinet om de kwestie aan te pakken en aan het einde daarvan werd aangekondigd, dat dinsdag de besprekingen op een vergadering van de ministers van Financiën, Mijnen en Energie met de president van Petrobras, Pedro Parente, zullen worden hervat.


(Suriname Mirror/Prensa Latina/Agencia Brasil/Brasil 247/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten