Hete hangijzers zijn vergoeding van overuren en het vervallen verklaren van verlofdagen
- 'Zaken die al lang spelen moeten nu opgelost worden'
- 'Zeven jaar lang zijn geen uniformen, schoenen, verstrekt aan politieagenten, er is een gebrek aan onder andere
kogelvrije vesten, helmen, zwemvesten'
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zal vanmorgen, vrijdag 11 mei 2018, rond tien uur het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) antwoorden op grieven die door haar leden gistermiddag aangekaart zijn. De bewindsman heeft het bestuur ontvangen nadat de algemene ledenvergadering besloten had in beraad te gaan ofwel in actie.
Bestuursleden Sergio Gentle en Revelino Eijk zeggen vandaag op Starnieuws, dat zaken die al lang spelen nu opgelost moeten worden. De toezeggingen moeten op schrift worden gesteld.
De bestuursleden van de SPB voeren aan, dat sinds hun aantreden twee jaar geleden de problemen worden besproken.
Getrouw is de vierde minister van Justitie en Politie aan wie de structurele problemen worden voorgehouden.
Hete hangijzers zijn vergoeding van overuren en het vervallen verklaren van verlofdagen. Hoewel in de Personeelswet is aangegeven, dat voor nationale vrije dagen 200% moet worden betaald, blijft dit uit. Deze kwestie is twee jaar geleden met de werkgever besproken. Steeds wordt aangegeven dat het rondkomt.
De druppel die de emmer deed overlopen is, dat meegedeeld is dat ook deze maand de 200% betaling voor de Paasdagen, die opgebracht waren op de staten, niet doorgaat. Leden hebben hun ongenoegen kenbaar gemaakt aan het bestuur. Hierop is gisteren een spoed algemene vergadering gehouden. Besloten is in beraad te gaan.
Gentle en Eijk benadrukken dat zeven jaar lang geen uniformen zijn verstrekt aan politieagenten. Hetzelfde geldt ook voor de schoenen. Er is een gebrek aan onder andere kogelvrije vesten, helmen, zwemvesten. Mensen in het binnenland en randdistricten moeten veel meer ontberen. Zij zijn vaak afhankelijk van een lift van ondernemers om hun werkplek te bereiken.
De werkomstandigheden op verschillende politiebureaus laten te wensen over. Mensen die buiten functie zijn gesteld, verkeren jarenlang in onzekerheid.
De SPB blijft in beraad totdat zwart op wit invulling wordt gegeven aan eisen die zijn gesteld. Gentle en Eijk zeggen, dat de SPB niet van de ene op de andere dag in beraad is gegaan. Zaken worden steeds aangekaart, maar de werkgever en de korpschef verzaken hun plichten. De maat is nu vol voor de SPB.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten