vrijdag 2 maart 2018

Sona niet tegen verdere onderzoeken inzake project Hospital Nobo Otrobanda, Curaçao

Stichting wenst als voorwaarde vooraf Terms of Reference van deze onderzoeken


Sona (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen) staat open voor verdere onderzoeken inzake het project Hospital Nobo Otrobanda, mits vooraf een Terms of Reference van deze onderzoeken met Sona wordt overeengekomen en deze worden voorzien van een deugdelijke hoor- en wederhoor. Zo reageert Sona op het door minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur bij de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) ingediende verzoek voor een grondig onderzoek bij Sona naar de voortgang van het HNO-project, zo bericht vandaag, vrijdag 2 maart 2018, het Antilliaans Dagblad.

Dit verzoek kondigde de minister vorige week vrijdag in de Staten aan. Hierbij deed ze ook een dringend beroep op alle Statenleden om haar te steunen in dit verzoek.

Volgens de minister voldoet Sona niet aan herhaaldelijke verzoeken voor de financiële cijfers met betrekking tot het HNO-project, werkt Sona niet mee aan een onderzoek van Soab en zou volgens experts sprake zijn van een flinke overschrijding van het budget. In haar brief aan de ARC spreekt de minister van voorziene en niet-voorziene financiële risico’s verbonden aan het HNO-project.

Sona heeft middels een brief aan Statenvoorzitter William Millerson (PAR) van 28 februari officieel op de beschuldigingen van de Gezondheidsminister gereageerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten