maandag 12 maart 2018

Earth Hour dit jaar niet op Onafhankelijkheidsplein

Langdurige zogenoemde 'renovatie' plein frustreert Earth Hour.....


 
Dit jaar wordt Earth Hour, het jaarlijkse wereldwijde evenement om aandacht te vestigen op de noodzaak van energiebesparing, niet gehouden op het Onafhankelijkheidsplein. Dit houdt verband met de renovatie van het plein, waardoor geen opstallen geplaatst mogen worden.


De campagne voor de bewustwording van energiebesparing gaat wel gewoon door, zegt Henna Draaibaar van The Back Lot vandaag, maandag 12 maart 2018, in de Ware Tijd. Een persconferentie hieromtrent wordt vandaag gehouden.

Draaibaar zegt dat de organisatie toestemming had om het evenement te organiseren op het oude vlaggenplein, vlakbij het Onafhankelijkheidsplein. 'Wij willen echter het risico niet nemen uit vrees dat het evenement niet zal slagen. Het Onafhankelijkheidsplein staat centraal en dat zou veel beter zijn.'

Het hoogtepunt van de campagne is op 24 maart. Op die dag zal wereldwijd op hetzelfde tijdstip stil gestaan worden bij klimaatverandering en behoud van de natuur. Het is de bedoeling dat dan landelijk van half negen tot en met half tien 's avonds bedrijfsleven en huishoudens het licht uitdoen.

Vorig jaar was in Suriname niet veel animo om hieraan mee te doen.

In het kader van de campagne zal er twee weken op scholen, vooral op VOS-niveau (Voortgezet Onderwijs voor Senioren), aan drieduizend leerlingen voorlichting gegeven worden over klimaatverandering. Deze leerlingen zullen net als voorgaande jaren mogen helpen met de samenstelling van een film. Al twee jaar wordt de campagne in Suriname verfilmd voor opname in een groter videoproject van het Wereldnatuurfonds voor internet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten