Het is een gewoonte geworden om zes maanden wel en zes maanden geen stroom te hebben
Bewoners klagen ook over de medische zorg en uitbetaling sociale bijstand
Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft tijdens een bezoek aan het Boven-Surinamegebied grconstateerd, dat de regering afspraken die gemaakt zijn met de lokale bevolking niet nakomt. Zo is er op Botopasi al enige tijd geen stroom, omdat er geen brandstof wordt geleverd. Het is volgens veel burgers in dit gebied een gewoonte geworden om zes maanden wel en zes maanden geen stroom te hebben. Deze situatie speelt al vele jaren, maar een structurele oplossing blijft uit, zo schrijft Starnieuws zaterdag 3 maart 2018.
Positief is overigens wel, dat op Pokigron nu een hybride energie-centrale staat, maar dat moet overal in het binnenland zo zijn. De binnenlandbewoners zijn bereid energiekosten te betalen. Nu reeds wordt er voor alternatieve vormen betaald via olielampen, kaarsen, kleine generators en individuele solarvoorzieningen, merkt Breeveld op.
Een ander probleem dat aan de orde kwam, is het feit dat de sociale bijstand maandenlang niet is uitbetaald. Voorts zijn er klachten over de medische zorg. Veel houdt verband met dekking BaZo-kaarten en dat men niet, zoals vroeger, van alle diensten gebruik mag maken.
'Zelf besef ik dat veel verband houdt met het tekortschieten door de overheid van het betalen van de subsidies aan de Medische Zending. Belangrijk is echter, dat de regering met de Medische Zending om de tafel gaat zitten om deze obstakels te bespreken en op te lossen', voert de volksvertegenwoordiger aan.
Ook bij de Luchtvaartdienst zijn enkele uitdagingen. Zo is besloten geen overuren meer aan personeel te betalen. Hierdoor voelen medewerkers zich niet geroepen om na drie uur 's middags aankomst en vertrek van vliegtuigen af te handelen.
Voorts is al 1,5 jaar geen brandstof geleverd voor het onderhouden van de banen. Dit komt de vliegveiligheid niet ten goede, benadrukt Breeveld.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten