dinsdag 6 februari 2018

Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel lokale democratie op Sint Eustatius op te schorten

'Ingreep is onvermijdelijk en aanvaardbaar’

Bevolking is al jarenlang de dupe van politici die eigen belang en dat van ‘family & friends’ voorop stellen


Met grote tegenzin geeft de Tweede Kamer unaniem zijn zegen aan het wetsvoorstel de lokale democratie op Sint Eustatius op te schorten. 'Het is een besluit, een nucleaire optie, dat bedoeld is om nooit te nemen', vatte SP’er Ronald van Raak de gevoelens samen tijdens het spoeddebat met staatssecretaris Ronald Knops (CDA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 6 februari 2018.



Met Van Raak waren alle fractiewoordvoerders (alleen Forum voor Democratie was niet vertegenwoordigd) echter ook de overtuiging toegedaan dat de ingreep ‘onvermijdelijk en aanvaardbaar’ is.

Eensgezindheid was er ook over in wiens belang de ingreep is: de bevolking, want die is, in de ogen van de Kamer, al jarenlang de dupe van politici die het eigen belang en dat van ‘family & friends’ voorop stellen.

Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) hamerde erop, dat de vooruitgang zich niet moet beperken tot betere wegen, maar dat ook de armoedebestrijding aandacht behoeft. Zij drong er op aan het onderzoek naar het bestaansminimum in Caribisch Nederland versneld af te ronden.

André Bosman (VVD): 'De situatie is volstrekt onhoudbaar. Het is nu tijd om door te pakken om de voorzieningen te verbeteren. We hebben te lang weggekeken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten