dinsdag 6 februari 2018

Staten Curaçao stelt tijdelijke Statencommissie in om Isla-proces te volgen

'Controleren en monitoren van proces dat moet leiden tot continuering en modernisering Isla'


In het maatschappelijke debat over de onzekere toekomst van de Isla-raffinaderij nemen de Staten het heft meer in eigen handen, door een speciale tijdelijke Statencommissie aan te wijzen die het proces op de voet gaat volgen. Dat is besproken gisteren tijdens een Centrale Commissievergadering van het Curaçaose parlement, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 6 februari 2018.

Het is de bedoeling dat hier vandaag, als de Staten tijdens een openbare vergadering opnieuw bijeenkomen, door de meerderheid een besluit over wordt genomen. De in te stellen speciale Statencommissie wordt aangeduid als ‘Tijdelijke commissie continuering en modernisering raffinaderij’. De commissie wordt ingesteld voor de verdere duur van de zitting van het huidige parlement, dat wil zeggen tot 2021.

De commissie, die zal bestaan uit 9 van de in totaal 21 Statenleden, heeft tot taak ‘het controleren en monitoren van het proces dat moet leiden tot continuering en modernisering van de raffinaderij op Curaçao en zich te laten informeren ten aanzien hiervan’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten