maandag 5 februari 2018

Suriname heeft haar eerste diamantkantoor....

Glomac specialiseert zich in taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen


Glomac NV heeft vrijdag haar deuren geopend in Paramaribo. Het bedrijf specialiseert zich in de taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen en is daarmee uniek in Suriname, zo stelt het bedrijf in een vandaag, maandag 5 februari 2018, uitgebracht persbericht. 

Het mogen taxeren van diamanten is een hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal vijf jaar vereist bij één van de wereldwijde Diamond Traders. Glomac NV beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers die hun specialistisch vakopleiding in België, de VS en Israël genoten, aldus het bedrijf, zonder nadere specifieke informatie te verschaffen. Op het internet is vandaag ook nog niets over Glomac NV te vinden...

Bij de opening waren vertegenwoordigers van het Kabinet van de President en de ministers van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, van Arbeid, Soewarto Moestadja, en van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en zakenrelaties aanwezig.

Minister Welzijn feliciteerde Glomac dat het in de huidige tijd een dergelijke, gewaagde stap maakt en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten. 'We moeten u dankbaar zijn voor uw werk en samenwerking met de regering om deze sector te organiseren.'

Tot de edelstenen waarmee Glomac zal werken behoren diamanten, maar ook gekleurde steentjes zoals saffieren, robijnen en smaragden, die in het binnenland gevonden worden.

De dienstverlening die Glomac aan haar klanten biedt is het vaststellen van de waarde van de edelstenen. De klant kan daarop besluiten om de stenen te verkopen aan het bedrijf, die deze vervolgens verwerkt tot bijvoorbeeld een sieraad. De sieraden worden gemerkt onder het merk 'G'.

Legale export van de stenen is nog niet mogelijk, omdat Suriname geen lid van de World Diamond Council (in New York, VS) is. Een dergelijk lidmaatschap stelt Glomac, en anderen, in staat om diamanten te verhandelen op de zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld, waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

Wie mogelijk een edelsteen heeft gevonden en de waarde ervan wil laten vaststellen, kan contact opnemen met Glomac NV aan de Fayalobistraat 4 in Paramaribo of bellen met 749.94.87 of via info@glomac.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten