maandag 5 februari 2018

President Bouterse ontvangt eerste tranche van 1.041.667 IAmGold-aandelen

5 Miljoen Amerikaanse dollar is in januari betaald


President Desi Bouterse heeft de eerste tranche van 1.041.667 IAmGold-aandelen ontvangen. Dit heeft de topman van IAmGold, Steve Letwin, onlangs op een receptie bekendgemaakt. De ceremoniële overhandiging vond in januari plaats aan president Desi Bouterse. Dit bevestigt Sharmila Jadnanansing, Director Legal and Corporate Affairs van Rosebel Gold Mines, vandaag, maandag 5 februari 2018, op Starnieuws. 

Daarnaast is joint venture partner NV 1 in januari ook 5 miljoen Amerikaanse dollar betaald.

De planning voor goudproductie in de Saramacca-concessie staat op de 2e helft van 2019. De investeringen voor het Saramacca-project voor 2018 is geschat op circa 85 miljoen. De eerstvolgende vervaldag voor de levering van de tweede tranche van 1.041.667 IAmGold-aandelen zal in december 2018 zijn en de derde en laatste tranche van 1.041.667 aandelen wordt geleverd in december 2019. De 3.125 miljoen IAmGold-aandelen die door Rosebel Gold Mines in drie ongeveer gelijke tranches worden vrijgegeven aan de regering van Suriname/de aangewezen NV 1, met tussenpozen van 12 maanden. Begonnen is met de levering van de eerste tranche in december 2017.


In 2016 bereikte IAmGold/Rosebel een akkoord met de regering van Suriname over de verkrijging van de Saramacca-concessie met als doel exploratie naar goudvoorkomens. Het recht van exploratie is in december 2016 uitgegeven aan Rosebel Gold Mines, zegt Jadnanansing. Het Saramacca-concessiegebied, ook bekend als Anomaly M, bevindt zich op ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van de Gross Rosebel mill, de huidige mijnoperatie van Rosebel en onmiddellijk ten zuidoosten van het Sarafina-concessie gebied waarop een optie is verleend aan Iamgold/Rosebel.

De voorwaarden voor de verkrijging van de Saramacca-concessie zijn als volgt:
- een eerste betaling van 200.000 Amerikaanse dollar, die werd betaald in 2016 bij de ondertekening van de overeenkomst;
- na de afronding van due diligence door Rosebel, moest Rosebel nog eens 10 miljoen betalen, welk bedrag reeds in december 2016 is voldaan;
- een aanpassing van de aankoopprijs zal worden berekend afhankelijk van het succes van het boorprogramma dat Rosebel in de eerste 24 maanden zal uitvoeren. Dit bedrag kan maximaal US$ 10 miljoen bedragen. 5 Miljoen is al betaald in januari 2018, conform de overeenkomst van augustus 2016.

Het Saramacca-project valt binnen het UJV-gebied zoals gedefinieerd in de overeenkomst van mei 2013 - 2e wijziging van de Delfstoffenovereenkomst van 1994 - met de regering van Suriname. De overeenkomst brengt een joint venture tot stand, vennootschap onder firma, waarbij Rosebel Gold Mines een participatie van 70% zal hebben en de overheid, namens deze NV 1, een participatie van 30% op een volledig betaalde basis zal verwerven.

Het Rosebel-team werkt aan verschillende studies die volgens internationale standaarden en met inachtneming van de richtlijnen van NIMOS (Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname) en Surinaamse wet- en regelgeving worden uitgevoerd, zegt Jadnanansing. Het gaat om onder andere het milieu- en sociale effectenonderzoek en het scopings-haalbaarheidsonderzoek. Hierbij wordt voortdurend gekeken naar de nauwe samenwerking en leidende rol van Surinaamse consultants, die op verschillende onderdelen de studies uitvoeren.

'Vanuit een geïntegreerde visie van talentontwikkeling binnen de organisatie, is een significante rol weggelegd voor de werknemers van Rosebel die zich nu onder andere bezighouden met social engagement met de community's en studies naar biodiversiteit, maar in het gehele traject van exploratie naar goudproductie krijgen werknemers binnen de organisatie de mogelijkheid zich verder te verdiepen, te ontwikkelen en een leidende rol te spelen', aldus Jadnanansing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten