dinsdag 16 januari 2018

'Geen oplossing op korte termijn wateroverlast omgeving kruising Dominee- en Jodenbreestraat'

(Bron foto: de Ware Tijd)
Boomwortels bij de ondergrondse lozingen belemmeren vrije doorstroom water

'De wateroverlast heeft onze aandacht, maar een structurele oplossing zal voorlopig uitblijven'


De Ware Tijd bericht vandaag, dinsdag 16 januari 2018, dat de wateroverlast in de omgeving van de kruising van de Dominee- en Jodenbreestraat in  het centrum van Paramaribo, niet op korte termijn kan worden opgelost. Door boomwortels bij de ondergrondse lozingen kan het water niet vrij stromen. 

'Als we het probleem moeten aanpakken moet de weg opengebroken worden en dat wordt een grote operatie', aldus Raoel Swedo, hoofdvoorlichter van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

'De wateroverlast heeft onze aandacht, maar een structurele oplossing zal voorlopig uitblijven. We doen ons best om de gehele binnenstad droog te houden, want dat is niet de enige plek die onder water loopt', zegt Swedo. Hij wijst erop, dat er ook rekening gehouden moet worden met het groen in de binnenstad, waarmee Openbaar Groen belast is.

'We moeten kijken naar de juiste oplossing. Als we de wortels weg willen, moet de bomen verwijderd worden.'

Er is voorgesteld om de stenen lozingen te vervangen door plastic buizen. 'De stenen lozingen hebben spleten waardoor de wortels erdoor groeien, terwijl de wortels niet door het plastic zullen gaan.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten