Brunswijk is slachtoffer geworden van ‘rancuneuze’ handelingen van de regering
- Al zijn houtconcessies zijn ingetrokken, terwijl een aantal van zijn tientallen goudconcessies niet is verlengd
- 'Ik ben de rancuneuze handelingen van deze regering beu'
Ondernemer, parlementariër en voorzitter van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), Ronnie Brunswijk, is slachtoffer geworden van ‘rancuneuze’ handelingen van de regering. Al zijn houtconcessies zijn ingetrokken, terwijl een aantal van zijn tientallen goudconcessies niet is verlengd.
'Ik ben de rancuneuze handelingen van deze regering beu. De regering is er om de ondernemer te ondersteunen, zodat het land zich verder kan ontwikkelen. Maar, men is juist een sta-in-de-weg voor ondernemers', stelt de politicus woensdag 10 januari 2018 in het Dagblad Suriname.
Brunswijk benadrukt dat hij tijdens zijn samenwerking met de NDP van Desi Bouterse tussen 2010 en 2015 geen enkele concessie heeft gehad. 'Omdat ik nu niet meer in de regering zit, dan haal je mijn concessie weg. Je zet mij onder druk. A no Bouta bing gimi deng. Ik heb het na de binnenlandse oorlog van president Venetiaan gehad. Met de goudconcessies zijn ze ook bezig, want een paar zijn niet verlengd.'
Volgens Brunswijk wordt hij steeds aan het lijntje gehouden door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen die hem heeft beloofd, alles in orde te zullen maken. 'Ze willen alles van Brunswijk weghalen, maar al haal je alles van Brunswijk weg, je gaat mij niet klein krijgen', aldus Brunswijk.
Brunswijk krijgt ondersteuning van fractiegenoot Edward Belfort. Volgens Belfort, die een neef is van Brunswijk, is dit een wraakactie vanuit de NDP, omdat Brunswijk publiekelijk kenbaar heeft gemaakt geen enkele samenwerking met de partij aan te gaan. Hij benadrukt, dat het publiek geheim is dat Brunswijk de verkiezingscampagne van de ABOP uit eigen zak betaalt. 'Door zo'n handeling te plegen denkt de NDP de ABOP zwak en klein te krijgen, maar het gaat ze niet lukken', aldus Belfort.
Belfort benadrukt dat Brunswijk de verlenging van de concessies op tijd heeft aangevraagd. Uiteindelijk werd de ABOP-leider aan de lijn gehouden totdat hij uiteindelijk kreeg te horen dat zijn concessies waren vervallen en deze waren ingetrokken. Ook andere concessies die nog niet waren vervallen, werden ingetrokken. Alles om de ABOP te treffen.
Volgens Belfort zullen juridische stappen worden ondernomen. 'De rechter zal de rechtmatigheid van deze handeling moeten toetsen', aldus Belfort.
Belfort voert aan dat tientallen arbeiders van Brunswijk op de concessies met deze handeling brodeloos op straat zijn gezet. 'Zonder goud- en houtconcessies kan hij deze mensen niet betalen', aldus de politicus.
Belfort stelt, dat exponenten uit de NDP sinds het uittreden van DOE uit de coalitie al geruime tijd bezig waren een samenwerking met de ABOP te zoeken. Toen was het volgens hem ook de bedoeling om de BEP uit de coalitie te zetten. 'Brunswijk heeft toen geweigerd en is sindsdien blijven weigeren. Kort hierna is met begonnen met de rancuneuze handelingen.'
Volgens de voormalige Justitieminister houdt Brunswijk zich rustig, omdat hij als zakenman weet dat er andere eerlijke manieren zijn om geld te verdienen. 'Unu no e furu no wang lanti moni. Nanga krin moni wi e wroko. Nanga udu nanga gowtu moni wi e wroko', stelt Belfort verwijzend naar de kippenkwekerij en landbouwgrond van Brunswijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten