dinsdag 12 december 2017

OM eist vier jaar cel voor politieman die minderjarige dochter seksueel zou hebben misbruikt

Vanaf haar dertiende zou nu 15-jarige dochter seksueel zijn misbruikt door vader


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren vier jaar cel, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist tegen H.G. De politieman is voorlopig op vrije voeten gesteld, omdat zijn advocate Irene Lalji aangevoerd had, dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen afgelegd had. De Officier van Justitie eiste tevens zijn gevangenneming, zo bericht Starnieuws vandaag, dinsdag 12 december 2017.

Volgens de nu vijftienjarige dochter heeft haar vader haar vanaf haar dertiende seksueel misbruikt. De ouders van het meisje zijn gescheiden. Het kind logeerde af en toe bij haar vader. G. is vorig jaar op 16 september aangehouden. Hij ontkent dat hij seksuele handelingen heeft gepleegd met zijn dochter. Volgens het OM heeft de vader het vertrouwen van zijn dochter geschaad. Hij zou voor een veilige omgeving moeten zorgen voor het kind, maar heeft haar misbruikt en botvierde zijn lust op het kind. De Officier van Justitie achtte het feit wettig en overtuigend bewezen.

Lalji deelde echter een andere mening. Zij vindt dat er geen wettig en overtuigend bewijs is geleverd en eiste vrijspraak van haar cliënt. Volgens de advocate is de verdachte aldoor consistent geweest in zijn verklaringen. Hij ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit. Lalji betoogde, dat de verklaringen van de verdachte ondersteund worden door verklaringen die getuigen afgelegd hebben.

Volgens G. was het kind jaloers en boos, omdat zij ervan uitging dat hij meer van de dochter van zijn vriendin hield dan van haar. Volgens de advocate vertelt het kind leugens door te fantaseren. Lalji benadrukte, dat de politieman zijn carrière misloopt en dat deze beschuldigingen zijn imago enorm geschaad hebben. Daarnaast hangt hem ontslag boven het hoofd.

Op 8 januari zal deze zaak verder behandeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten