donderdag 9 november 2017

Tekort aan leerkrachten bij VOJ Atjoni sinds aanvang schooljaar

8 Van de 14 leerkrachten, onder wie de directeur en onderdirecteur, hebben in korte tijd de school verlaten


Het VOJ Atjoni (Voortgezet Onderwijs op Juniorenniveau) kampt al sinds het begin van het schooljaar met een tekort aan leerkrachten. Het probleem begon toen acht van de veertien leerkrachten, onder wie de directeur en de onderdirecteur, in korte periode de school hebben verlaten. De twee leidinggevenden naar verluidt in opdracht van het ministerie. Zes leerkrachten hebben zelf overplaatsing gevraagd, zo meldt de Ware Tijd vandaag, donderdag 9 november 2017.

Er zijn intussen weer drie leerkrachten en twee onderdirecteuren toegevoegd, maar dat is niet voldoende om de werkdruk weg te nemen.

De school telt 286 leerlingen, opgesplitst in LBO en VOJ. Leerkrachten zouden door de werkdruk nauwelijks toekomen aan vrije tijd, omdat ze moeten invallen. Eén van de zes leerkrachten die om overplaatsing had gevraagd, vertelt dat het zestal dat had gedaan vanwege de wijze waarop de toenmalige leiding met de docenten omging.

De klacht over het personeelstekort is intussen al doorgegeven aan het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, maar een directe oplossing blijft vooralsnog uit.

Het is de Ware Tijd niet gelukt om de onderdirecteur van het ministerie te bereiken voor een reactie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten