donderdag 9 november 2017

Colombiaanse politie neemt 12 ton cocaïne in beslag

Drugs ondergronds ontdekt bij inval 400 anti-narcotica agenten in vier boerderijen

(Bron foto: Santos/Twitter)

President Juan Manuel Santos kondigde woensdag 8 november 2017 aan, dat de Colombiaanse politie 12 ton cocaïne had in beslag genomen, waarvan hij zei dat het de grootste afzonderlijke inbeslagname van drugs in de geschiedenis van het land is.  

De drugs werden ondergronds ontdekt toen ongeveer 400 anti-narcotica agenten vier boerderijen bestormden in een bananenplantgebied in het noordwestelijke departement Antioquia.  

'Nooit eerder, sinds we meer dan veertig jaar geleden zijn begonnen om te strijden tegen drugshandel, hebben we een inbeslagname van deze omvang gemaakt', vertelde Santos aan verslaggevers.


Santos zei, dat de inbeslagneming betekent, dat de politie dit jaar al 362 ton cocaïne in beslag heeft genomen, daarmee de 317 ton die in 2016 in beslag iss genomen overtreffend. 

De politie schat de waarde van de in beslag genomen cocaïne op ongeveer $ 360 miljoen. Ze zei, dat de drugs toebehoorden aan Colombia's meest gezochte man, Dario Antonio Usuga, alias 'Otoniel', die de leider is van de grootste drugshandelbende van het land, de Golf Clan. De Golf Clan is ontstaan ​​uit de overblijfselen van rechtse paramilitaire groepen die in 2006 zijn gedemobiliseerd.


(Suriname Mirror/AFP/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten