Vereniging Surinaams Bedrijfsleven: 'Bron van inkomsten komt te vervallen'
Stopzetting van contracten die bedrijven met de overheid hebben, zal opnieuw zorgen voor een schok in de bedrijvigheid van het land. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) verwacht, dat 'weer arbeidsplaatsen verloren zullen gaan, ook vanwege het feit dat de economie de ernstige contractie van vorig jaar nog niet te boven is', zegt directeur Steven Mac Andrew vandaag, maandag 27 november 2017, in de Ware Tijd.
Hij reageert op het besluit van de regering om per 31 december alle contracten te beëindigen met dienstverleners en verhuurders van panden. De instructie staat in een brief van 1 november.
Het besluit om alle contracten op te zeggen, is op 6 oktober genomen door de Onderraad voor Aanbestedingen en Gunningen (Orag). In januari volgend jaar zullen nieuwe aanbestedingen worden gehouden.
De stopzetting van contracten met diverse dienstverleners is volgens Mac Andrew een duidelijke indicatie voor de VSB, dat de overheid nog steeds haar uitgaven scherp in de gaten moet houden, dus stringent moet bezuinigen. Immers, het begrotingstekort moet verder teruggedrongen worden.
Echter, de beëindiging zal gevolgen hebben voor economische activiteiten, aangezien dienstverleners ook genoodzaakt zullen zijn om te bezuinigen, vanwege verminderde inkomsten. 'Erger nog, ze zullen moeten stoppen met ondernemen, omdat hun bron van inkomsten is komen weg te vallen.'
De stopzetting van overheidscontracten zal niet alleen negatieve gevolgen hebben, maar kan een positief effect hebben op het functioneren van de overheid, meent Mac Andrew. Beëindiging van de contracten met diverse dienstverleners zal de overheid dwingen haar personeel, ambtenaren, effectiever en efficiënter in te zetten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten