woensdag 8 november 2017

Shell als beste uit de bus met offerte voor bouw LNG-terminal bij Bullenbaai, Curaçao

Titan Petrochemical, dochter van GZE uit China, scoort voldoende, maar niet genoeg


In technisch opzicht scoorde Shell het hoogst wat betreft de offerte voor de bouw van de LNG-terminal bij Bullenbaai voor de levering van liquefied natural gas, waarmee de Isla-raffinaderij veel schoner kan produceren. Dat blijkt uit een rapport van Soab, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 8 november 2017. 

Titan Petrochemical, dochter van Guangdong Zhenrong Energy (GZE) uit China, bungelt qua technische beoordeling onderaan op nummer 10, maar werd later alsnog ‘preferred bidder’, omdat Titan voor een opvallend veel lagere prijs inschreef. Van de zestien bedrijven die een offerte hadden ingediend, zijn er twaalf door de technische beoordeling gekomen. Die twaalf kregen een ‘gemiddelde score’ toegekend die is vertaald naar een rapportcijfer.

Shell kreeg de hoogste gemiddelde score, namelijk een 2,9 en daarmee ook het hoogste rapportcijfer: een 9,7. Na Shell volgden Gas Natural Fenosa; Kogas and Mitsui & Co; Promigas, Hoegh LNG and Repsol; British Petroleum Gas en meer. Titan, die later overall als beste uit de bus kwam, scoorde een 2,1 en daarmee een 7 als rapportcijfer. Terwijl Titan/GZE dus een voldoende haalde, was het Shell-cijfer uitmuntend te noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten