donderdag 2 november 2017

Onrust onder CELOS-personeel leidt tot actie CELOS Werknemers Organisatie

CWO-voorzitter Hugo Blanker: 'Directie is bezig is met intimidatie'


De CELOS - Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname -  Werknemers Organisatie (CWO) is in actie. Het besluit is gistermorgen tijdens een spoed ledenvergadering genomen. Wat de bondsvoorzitter in een motie beweert, staat haaks op wat directrice Inez Demon vertelt, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 2 november 2017. De bond heeft de sitdownactie die de werknemers zijn begonnen overgenomen en de samenwerking met de directie is beëindigd staat in een motie. 

Demon: 'Wij zijn bezig met het stichtingsbestuur om het dispuut tot een goed einde te brengen.' De vakorganisatie heeft de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) gevraagd te bemiddelen. 'Wij staan open voor dialoog voor behoud van de arbeidsrust ten voordele van de organisatie.'

Volgens CWO-voorzitter Hugo Blanker worden leden geconfronteerd met handelingen en maatregelen die arbeidsonrust uitlokken. Werknemers die daggeld moeten ontvangen worden aan het lijntje gehouden. Demon zegt daarentegen, dat de daggelden al zijn uitbetaald. De directie van het CELOS heeft een scan identificatiesysteem ingevoerd, zonder de bond in kennis te stellen. Demon zegt echter, dat de vakorganisatie in september in kennis is gesteld van het nieuw in te voeren prikkloksysteem. De vakorganisatie was uitgenodigd om een presentatie met de leverancier bij te wonen, maar zij weigerde mee te doen. Demon stelt dat al 81 instituten dit systeem gebruiken.

Blanker zegt, dat de directie bezig is met intimidatie en werknemers aanzet om verraad te plegen wanneer zij opkomen voor tijdige uitbetaling van het salaris van alle medewerkers binnen de WFU. Een ophoping van problemen waar de medewerkers en de directie het niet eens kunnen worden, heeft geleid tot de ontevredenheid.

Demon: 'Wij hebben ons altijd opgesteld als deel van de oplossing. Als verantwoordelijke werkgever zijn wij werknemers altijd tegemoetgekomen. De directie helpt altijd waar ze kan. Ook in gevallen waar werknemers een voorschot op het salaris willen.' De directrice zegt dat het nieuwe prikkloksysteem onderdeel is van de innovatie en ontwikkeling waarmee de afdeling Human Resource Management bezig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten