donderdag 2 november 2017

Assemblee begint met de algemene politieke beschouwingen

'We willen graag 27 november met behandeling begroting beginnen en 15 december afronden'


De Nationale Assemblee begint vanmiddag, donderdag 2 november 2017, met de algemene politieke beschouwingen. President Desi Bouterse gaat vervolgens dinsdag in op de vragen die gesteld worden door de Assembleeleden, aldus parlementsvoorzitster Jennifer Geerlings-Simons op Starnieuws. 

'We willen graag 27 november met de behandeling van de begroting beginnen en hopen deze op 15 december af te ronden. Dan hebben we nog een week om enkele wetten die nu nog voorbereid worden, hopelijk af te handelen', zegt Geerlings-Simons.

'De begroting is voor het eerst als één ontwerpwet ingediend. Voorheen werd voor elk ministerie een aparte wet ingediend. Er is een grote commissie van rapporteurs, die de openbare behandeling voorbereid, benoemd. De vaste commissies bespreken de planning en de begroting met de ministeries. Zij brengen verslag uit aan de begrotingscommissie. Die zal de aanbevelingen van de vaste commissie verwerken in het eindverslag, na ook bespreking met de commissie', legt de Assembleevoorzitster uit.

De grote commissie bekijkt de begroting vooral in de grote lijnen. Daartoe zijn de deskundigen al bezig de analyse te maken voor de commissie. Het preadvies is al uitgebracht. De begrotingscommissie kan zich ook met de leiding van de regering verstaan over zaken die verduidelijking behoeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten