zondag 26 november 2017

Israëliër Colombia uitgezet verdacht van in gevaar brengen van veiligheid van de staat en de burger

Assi Ben-Mosh zou een netwerk dat prostituees en drugs aanbood hebben gerund

(Bron foto: Twitter)


Een Israëliër, Assi Ben-Mosh, die langer dan een decennium in Colombia heeft gewoond, is gearresteerd en het land uitgezet na een gezamenlijk onderzoek door de federale politie en de immigratiedienst. Dat melden zondag 26 november 2017 media in Israel èn Colombia.

De man, bekend als zakenman, woont in Taganga en is eigenaar van een bekend hostel in de stad en een partner in andere toeristische plekken.


Een paar maanden geleden werd een onderzoek gestart door teams in de stad Santa Marta die de toeristische gebieden controleren waarin hij opereerde, op verdenking van het organiseren van drank- en drugsfeesten waarvan ook werd verdacht, dat er minderjarigen aanwezig waren.

Volgens de lokale pers heeft de politie hem uitgezet wegens 'het overtreden van de immigratie- en ingezetenwetgeving en het in gevaar brengen van de veiligheid van de staat en de burger (niet in de context van terrorisme, maar in de context van misdrijven die het publiek schaden) en overtreding van de openbare orde'.

Maar, tot op heden is echter geen enkele aanklacht ingediend tegen de bekende zakenman wiens cliënteel wellicht de bezorgdheid over de staatsveiligheid zouden kunnen verklaren.

De Colombiaanse politie zei, dat de verdachte werd gearresteerd toen hij arriveerde bij het Colombiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken om een ​​proces voor burgerschap te beginnen. Volgens de lokale politie arriveerde hij vergezeld van gewapende lijfwachten  voor wie toegang tot het ministerie verboden is.

Volgens berichten werd hij gearresteerd en onder bewaking naar Bogota overgebracht, en aan het eind van een hoorzitting op een vlucht naar Israël gezet, via Madrid, vergezeld van Colombiaanse agenten.

Volgens de Colombiaanse politie wordt een onderzoek ingesteld tegen de verdachte noor het runnen van een netwerk dat prostituees en drugs aanbood, waaronder tientallen gepensioneerde Israëlische militairen. Hij bracht ook naar verluidt tijd door in de hoofdstad en elders in Colombia, en ook worden zijn activiteiten onderzocht  in Ecuador en Brazilië.


(Suriname Mirror/Arutz Sheva, Israel National News/YouTube/The Times of Israel/Twitter/elpais.com.co)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten