vrijdag 29 september 2017

Populariteit Braziliaanse president Michel Temer bijna tot nulpunt (3 procent) gedaald

Meest ongewilde Braziliaanse leider sinds de dictatuur van het land van 1964 tot 1985


De populariteit van de Braziliaanse president Michel Temer is tot 3 procent gedaald, volgens een nieuwe poll die gisteren is gepubliceerd, aldus TeleSUR vandaag, vrijdag 29 september 2017. De president, betrokken bij een aantal corruptiezaken, is de meest ongewilde Braziliaanse leider sinds de dictatuur van het land, die duurde van 1964 tot 1985. 

De resultaten van het Braziliaanse Instituut voor Publieke Opinie en Statistiek zijn gebaseerd op enquêtes onder zo'n 2.000 inwoners in 126 Braziliaanse steden, tussen 15 en 20 september. De poll laat zien, dat degenen die Temer's management ervaren als slecht of zeer slecht in juli gestegen zijn    van 70 naar 77 procent.. Uit de enquête bleek ook, dat geen enkele vrouwelijke respondent zijn regering heeft beoordeeld als 'zeer goed'.

In de laatste aanklachten wordt Temer beschuldigd van omkoping, om te voorkomen dat een ​​gevangen politicus zou getuigen. Hij wordt ook beschuldigd van het leiden van een groep in het Congres, die miljoenen dollars heeft aangenomen van bedrijven die staatsovereenkomsten zoeken.  

Temer wist de eerste aanklacht van omkoping te weerleggen, maar kan voor de rechter verschijnen voor zijn betrokkenheid bij de 'Bende van het Lager Huis'.  

Sinds zijn installatie tot president heeft Temer een reeks neoliberale hervormingen doorgeduwd, die door vrouwenorganisaties, inheemse organisaties, vakbonden en milieuactivisten sterk veroordeeld zijn. Gisteren verzamelden inheemsen en sociale bewegingen in Rio de Janeiro zich tegen een veiling die door de regering van Temer werd uitgevoerd om hun voorouderlijk land  in Minas Gerais te verkopen aan mijnbouwbedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten