vrijdag 29 september 2017

Meer dan 100 dozen medicamenten in beslag genomen te Stalweide, Nickerie

Onder in beslag genomen medicamenten potentie verhogende pillen en pijnstillers

 
De 24-jarige S.R. is deze week aangehouden met een grote partij medicamenten, die illegaal het land is binnengebracht. De recherche van regio West van het Korps Politie Suriname kreeg woensdag informatie binnen, dat men bezig was met illegale praktijken bij een woning aan de Beatrixweg, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, vrijdag 29 september 2017.

Ter plaatse aangekomen trof de politie enkele personen aan die bezig waren dozen in te laden in een bestelbusje. Bij onderzoek bleek dat het ging om meer dan 100 dozen met medicamenten, die illegaal het land waren binnengekomen.

De verdachte verklaarde, dat hij deze medicamenten moest leveren in Paramaribo. Het betreft in dit geval medicijnen, waaronder potentie verhogende pillen, pijnstillers en andere medicijnen. De politie heeft de verdachte wegens overtreding van de Wet op Economische Delicten aangehouden en hem in verzekering gesteld.

Na de inventarisatie zal de economische waarde van de medicamenten worden vastgesteld. Op basis daarvan zal het Openbaar Ministerie een boete opleggen aan de verdachte. Hij mag de zaak dan ook buiten proces afhandelen door de opgelegde boete te betalen. De medicamenten zijn in beslag genomen.

(Bron: Suriname Mirror/Google Earth)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten